пʼятницю, 22 квітня 2022 р.

Гайді

Автор: Йоганна Шпірі
Ця дотепна, цікава книга виявляє основні чинники радості — жити в гармонії з природою, задовольнятися малим, відчувати ближніх серцем. А люди стужилися за усміхом!..
Гайді-маленька сирота, яка живе у швейцарських Альпах разом зі своїм дідом,тихим і самотнім старим чоловіком. Її нове життя дуже складне, і жити в горах дуже важко, але Гайді не збирається здаватись. Як сонячний промінь, Гейді запалює і заспокоює серця всіх людей і тварин, з якими вона стикається, надихаючи їх ентузіазмом, щедрим і дивним устроєм на все життя.
Невелика за обсягом повість, що складається із двох частин і скомпонована у вигляді низки оповідань, несподівано стала вважатися шедевром світової класики, була визнаною найкращим на той час твором для дітей.
За десять років після першої публікації книгу перевидали 13 разів!
1882 року вийшов перший переклад повісті французькою, 1884 — англійською мовами. 1899 року її ввели в шкільну програму США.
Для широкого кола читачів.
МУЛЬТФІЛЬМИ

Нові видання отримані в рамках проєкту соціальної дії "Бібліотека в Освітньому сквері"
Проект реалізований в 2021р. в рамках Програми Active Citizens Ukraine Британської ради в Україні та у партнерстві з Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання», завдяки партнерській участі Виноградівської ЗОШ І-ІІІст. №3 ім Жігмонда Перені в проєкті “Школа як осередок соціальної згуртованості та стійкості в громаді”.

Немає коментарів:

Дописати коментар