вівторок, 5 квітня 2022 р.

«Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу».


Колись більшість атлетів виступали не на спортивних змаганнях, а на арені цирку. Тільки так, доставляючи щодня задоволення глядачам, ці люди могли заробляти кошти для свого співіснування. Найсильніші з них отримували всесвітню популярність. Про незвичайні пригоди Івана Сили найдужчої людини світу - розповів український письменник Олександр Гаврош  написавши в 2007 році книгу "Неймовірні пригоди Івана Сили".
 На основі повісті було знято фільм режисер Віктор Андрієнко . Головний прототип Івана Сили був відомий закарпатьський силач Іван Фірцак . Сюжет Іван Сила разом з дядьком приїжяє в велике місто щоб Іван знайшов собі роботу і там вони
врятували маленького крадія Міхо Голого Потім Іван знайшов собі роботу і під час вуличних боїв він познайомився з доктором Брякусом який вів його в світ .




Подивитися фільм  можна "Іван Сила" (2013) - екранізація повісті О.Гавроша «Неймовірніпригоди Івана Сили, найдужчої людини світу» можна ТУТ.
Режисери:Ігор Письменний, Віктор Андрієнко.
Гасло: «Правда завжди переможе»
Роль Івана Фірцака зіграв український спортсмен, чемпіон України з пауерліфтингу, автор понад двох десятків силових рекордів, занесених до Книги рекордів України, Книги рекордів Гіннеса, Дмитро Халаджі.
Зйомки фільму відбувалися в Києві, Чернівцях, Кам’янці-Подільському та на Закарпатті — батьківщині Івана Фірцака.
На прем’єрному показі фільму в Ужгороді були присутні потомки Фірцака, а наймолодший із його десяти дітей Богдан зазначив, що екранний герой Іван дійсно схожий на його батька. Також у фільмі знялися київський богатир, уродженець Івано-Франківська Василь Вірастюк та актори Лесь Задніпровський, Ольга Сумська, Богдан Бенюк, Борис Барський та інші.

Немає коментарів:

Дописати коментар