понеділок, 25 квітня 2022 р.

Гаджети і любов до читання

Всі ми знаємо про користь читання паперових книжок. Адже читання розвиває грамотність, збільшує словниковий запас, тренує пам’ять. Читання також корисне для розвитку творчих здібностей та емпатії. При читанні книги події та переживання персонажів у книгах
дають читачу можливість поставити себе на місце героїв. Це неймовірно цінне вміння для дитини, й існує думка, що його неможливо здобути іншим шляхом. Ґаджети по-своєму теж корисні. Завдяки їм ми дивимося фільми та мультики, слухаємо музику. До того ж, наразі розробники програм пропонують безліч додатків та ігор, що сприяють розвитку пам’яті, логічного мислення, надають нову інформацію про навколишній світ. Отож і книжки, і ґаджети (при розумному використанні) важливі для повноцінного розвитку дитини. І щоб збалансувати використання смартфонів та читання книжок на допомогу приходять інтерактивні книжки, де ґаджети, можуть допомагати полюбити книжки, достатньо завантажити на гаджет мобільний додаток, який допомагає ілюстраціям ожити. При наведенні на малюнок з доповненою реальністю вмикається озвучений мультик. З героями цих книг можна взаємодіяти: роздивлятися з усіх боків, фотографувати, знімати відео, деякі персонажі реагують на дотик до екрана.
Андерсен Г.К. 
Дикі лебеді : казка з доповненою реальністю / Ганс Крістіан Андерсен ; пер. з англ. М.Марченко; під ред. Т.Стус; худож. О.Драчковська - Х. : Віват, 2020. - 40с. : іл. (Серія "Світ чарівних казок")  
Навіть у найтемніші і найсуворіші часи сила внутрішнього світла і самовідданої любові здатна перемогти обставини: в історії Ганса Крістіана Андерсена тендітній Елізі вдається
врятувати братів від закляття недоброї мачухи, а самій – ледве уникнути підступів заздрісників. Та чи не більшим дивом за зняття чар виявиться здатність дівчини бути твердою
у своєму намірі, мов хвиля, що здатна перетворити на пісок найбільший камінь.



 Перро Ш.
 Кіт у чоботях : казка з доповненою реальністю / Ш. Перро ; пер. з фр. М.Марченко ; під ред. Т.Стус ; худож. М.Кошулінська. - Х. : Віват, 2020. - 40с. : іл. (Серія "Світ чарівних казок") 
Найвідоміша казка про пухнастого домашнього улюбленця. Завдяки винахідливості й завзятост Кіт, що вміє розмовляти та носить чоботи, допомагає своєму господарю не лише позбутися злиднів, а й знайти своє кохання та отримати півкоролівства.





Перро Ш.
 Спляча красуня : казка з доповненою реальністю / Ш. Перро ; пер. з фр. М.Марченко ; під ред. Т.Стус ; худож. І.Кравець. - Х. : Віват, 2020. - 40с. : іл. (Серія "Світ чарівних казок") 
Чарівна історія,що століттями вчить вірити у відсутність безвихідних ситуацій: у короля і королеви обов'язково народиться дитя, закляття навіть найлихішої феї можна пом'якшити, сміливість і наполегливість проведе через найглухіші хащі, а справжнє кохання переможе злі чари.


Немає коментарів:

Дописати коментар