четвер, 28 квітня 2022 р.

Говерла

К.Міхаліцина
ГОВЕРЛА.- Крокус,2019
Надзвичайно гарно ілюстрована книга-екскурсія для дошкільнят та молодших школярів на найвищу гору нашої держави - Говерлу.
Говерла — найвища гора України. На її вершину щороку піднімається сила-силенна людей. Але що ще ми про неї знаємо?
Звідки походить її назва, куди біжить Прутський водоспад, чому так важливо не витоптувати гірських схилів? Історія, розказана від імені гори, цікаві факти й дивовижні ілюстрації занурять
читачів у розмаїтий світ говерлянських мешканців і нагадають, що все довкола має свій неповторний голос. Навіть каміння.
Відгуки: 
Неперевершена краса Карпат
Чудова дитяча книга, аби з неї розпочати знайомство дитини з Україною. Вона — про Карпати і Говерлу, найвищу в Україні гору. Карпатські гори надзвичайно мальовничі й гарненькі, навдивовижу яскраві акварельні малюнки чудово передають неперевершену красу Карпат. Причому, кожна сторінка виконана в окремій кольоровій гамі — Говерла зображена влітку (сонцесяйна й барвиста), восени (покрита туманами), навесні (квітуча та яскрава), удень (із усіма її цікавими мешканцями) і вночі (осяяна зорями і таємнича). Як і в усіх книгах серії «Цікава України», у цій книзі теж є певний поділ інформації: справа наведені наукові факти про Говерлу, а зліва — невелика розповідь про Говерлу (як живу істоту), її друзів (мишку, слимака, ведмедя тощо). Також автори наводять інформацію про основні небезпеки для Говерли (сміття, знищення рослин, затоптування ґрунту) і джерела, де можна дізнаватися ще більше цікавинок про Говерлу.
Надзвичайно яскрава, чудова книжка для розширення знань малюків про країну. Після неї дійсно хочеться побувати в Карпатах і все побачити на власні очі.

Нові видання отримані в рамках проєкту соціальної дії "Бібліотека в Освітньому сквері"
Проект реалізується в рамках Програми Active Citizens Ukraine Британської ради в Україні та у партнерстві з Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання», завдяки партнерській участі Виноградівської ЗОШ І-ІІІст. №3 ім Жігмонда Перені в проєкті “Школа як осередок соціальної згуртованості та стійкості в громаді”.

Немає коментарів:

Дописати коментар