середу, 20 квітня 2022 р.

Джуді Муді не дасть нудьгувати

Знайомтеся з Джуді Муді! (якщо ви ще не встигли)
Десять речей, які ви ще не знаєте про Джуді Муді:
10. Вона народилася 1 квітня, у день Дурнів. Мабуть, це був перший жарт Джуді Муді.
9. Одного разу вона вкрала ґудзик у свого брата Стінкі, щоб показати його в школі.

8. На виставці малюнків і школі мистецтв вона отримала приз за найжахливішу роботу. Спитайте Стінка.
7. В Сербії Джуді Муді називають Caca Faca.
6. Джуді мріє завести двопалого лінивця.
5. Її улюблена їжа – мороджена кукурудза.
4. Вона приймала участь в Олімпіаді. Олімліаді “Хто скоріше з’їсть” і програла СуперПомидорному чоловіку.
3. Якось вона загубила своє кільце настрою на жахливому горищі, і це призвело до того, що величезна таємниця з секретним кодом так і не буда розгадана.
2. У Джуді є особливий талант – вона може звернути язик у трубочку.
1. В першому класі вона отримала П’ЯТЬ валентинок від Френка Перла. Це їй не сподобалося.
Тепер ви знаєте все найвидатніше про Джуді Муді, і можна розказати про щось звичайне. Вона навчається у третьому класі, колекціонує пластирі, рятує Землю, мріє бути доктором. В неї є батько, мати, брата Стінкі (якщо ви ще не помітили), кішка Миша, друг Рокі. Але найвидатніша особливість Джуді – її настрій, який буває занадто жахливим, дуже веселим, надзвичайно неочикуваним і дуже швидко змінюється.

В шкільній бібліотеці на вас чекає знайомство з кумедною дівчинкою на ім’я Джуді Муді, у якої частенько змінюється настрій. Він буває хороший, поганий, передшкільний, шкільний – який завгодно. Мало того, що доводиться щодня розчісувати противне волосся, так ще й вибирати одяг в школу, коли і так нічого одягнути. Настрій може зіпсуватися через домашні завдання і навіть з-за того, що потрібно просто вчитися.  А ще у неї є  молодший братик Стінк, найкращий друг Рокі та «заклятий» друг Френк Перл. Вони потрапляють у різноманітні пригоди, рятують світ, прагнуть стати знаменитими, вчаться віщувати майбутнє та лікувати. А головне – вони неодмінно подарують усім читачам гарний настрій! Ця книга – з тих, що дарують солодке відчуття повернення у дитинство. Кілька прочитаних сторінок, і ти вже ніби бігаєш за жабами з відром, продаєш метеоритний пил, купуєш жувальні кульки із сюрпризами, а пляма від соку на твоєму колажі – є найбільшою проблемою у житті:) Дуже легка і кумедна історія. Серію цікавих і смішних історій про Джуді Муді написала американська письменниця Меган МакДональд. А по-іншому і бути не могло! Навчання в університеті і робота у великих бібліотеках Америки зробили свою справу – Меган МакДональд закохалася в літературу і стала дитячим письменником. А веселі чорно-білі ілюстрації до серії книг про Джуді Муді виконав відомий художник, а за одне і дитячий письменник з Канади Рейнольдс Пітер. В його картинках легко вгадуються всі персонажі книги: і головна героїня, і її друг-не-зовсім-друг, і батьки, і навіть молодший братик з котом по кличці Миша.  Ці книги для дівчаток і хлопчиків, для відмінників і не дуже, для читачів молодших класів і не тільки, для дітей і батьків… загалом, для всіх! Неможливо відірватися від читання цієї забавної книжечки – гострий гумор змусить реготати навіть найзавзятіших буркотунів.
Книги отримані завдяки проєкту соціальної дії "Бібліотечні дива, або територія інтерактивної взаємодії" реалізується в рамках Програми Active Citizens Ukraine Британської ради в Україні та у партнерстві з ГО "Молодіжний центр розвитку Міст", Виноградівська ЗОШ І-ІІІст. №3 ім Жігмонда Перені в рамках проекту "Школа осередок соціальної згуртованості і стійкості в громаді"

Немає коментарів:

Дописати коментар