пʼятницю, 8 квітня 2022 р.

Абетка грошей


Такі собі несерйозно-серйозні дитячі книги від фінансового консультанта Бодо Шефера поповнили книжковий фонд  шкільної бібліотеки в рамках проекту   "Бібліотечні дива, або територія інтерактивної взаємодії". Бодо Шефер – фінансовий консультант номер один у Європі, письменник і бізнесмен, автор  унікальних книг для дітей «Пес на ім’я Мані, або Абетка грошей» "Кіра і таємниця бублика.",
у яких він навчає, як правильно розпоряджатися грошима, щоб здобути фінансову незалежність. 
Бодо Шефер. Пес на ім’я Мані, або Абетка грошей. – Л. : Видавництво Старого Лева, 2015. 
Дівчина Кіра несподівано для себе рятує собаку на ім’я Мані. Яка ділиться з нею секретами, завдяки яким гроші в її житті будуть завжди. В результаті Кіра настільки перейнялася фінансовими премудростями, що незабаром сама взялася допомагати людям вірно розпоряджатися грошима. Книжка вчить дітей правильному ставленню до грошей. 
Бодо Шефер. Кіра і таємниця бублика. – Л. : Видавництво Старого Лева, 2015. – 229 с.Нова книга Бодо Шефера «Кіра й таємниця бублика» відкриває дітям правила життя, які допоможуть їм досягати мети і стати гідними громадянами.За сюжетом головна героїня Кіра Клаусмюллер їде навчатися у Каліфорнію до Сполучених Штатів Америки. Досягти заповітної мрії їй допомагають пес Мані (що розмовляє людською мовою), двоюрідний брат Марсель, друзі Моніка та пан Гольдштерн, відомий фінансист. Останній навчив Кіру, як поводитися з грішми, розповів про їхню суть, в який спосіб гроші можна витрачати та примножувати. Так, Кіра, щоб досягти мети у житті, не лише добре вчиться в школі, але й заробляє гроші, виконуючи улюблену роботу – вигулює собак. До поїздки у США дівчинка зустріла привітну бабусю, яка дала їй чарівне збільшувальне скло. З його допомогою, Кіра може завчасно стати на перешкоді злу та розпізнати ворогів. Ще в літаку Кіра знайомиться із своїм ровесником, хлопчиком-альбіносом Пітером, якого хочуть знищити, щоб забрати його спадок. Пітер також їде навчатися у Каліфорнію. Кіра рятує хлопця від біди і вони стають вірними друзями. Згодом виявляється, що Пітер є зведеним братом Кіри. Разом вони потрапляють в небезпечні пригоди. Однак сміливість та вірні друзі допомагають їм виплутатися з них і врятувати від смерті Пітера.Кіра і таємниця бублика» вчить таким важливим речам, як відповідальність, робота над собою, власними помилками. Образно кажучи, про бублик та його серединку – дірку. Перше – це матеріальний добробут, гроші, друге – те, що за гроші не купиш: людську гідність. Між цими двома речами важливо зберігати баланс і розвивати їх; завжди рухатися вперед.Автор захоплююче розбирає питання грошей. Ставлення до них, культурі поводження з фінансами, ощадливості і премудростям розпорядження накопиченнями. Прочитати книги  цікаво і дорослим, котрі захочуть прислухатися до порад і зробити своє життя вільним від фінансових клопотів.

Немає коментарів:

Дописати коментар