понеділок, 25 квітня 2022 р.

Як створити власну країну

Ви мріяли колись створити свій світ?

Якщо так, то вперед.

Авторка книги Валері Ваєтт пропонує, створити власну країну просто на килимку у ванній кімнаті й дати гучну назву Килимунія. У таку гру можна грати із сім’єю, з друзями або провести змагання з державотворення у школі.

Усе це не так складно, якщо розібратись. Для початку треба зробити три прості кроки

на шляху до створення країни: 1) заявити на весь світ про її існування; 2) налаштувати систему управління всередині; 3) налагодити взаємини із сусідами зовні. Та для кращого розуміння варто все це не просто прочитати, а й, як свідомому громадянину, спробувати зробити самостійно.

Основи державотворення викладено в інтерактивній ігровій формі з дотепними прикладами. Як окреслити ідентичність країни, провести вибори, створити уряд, ухвалити закони? Що записати в конституції? Які складові державної влади? Звідки беруться та кому належать податки? Наскільки важливі взаємовідносини із сусідами?

Нові видання отримані в рамках проєкту соціальної дії "Бібліотека в Освітньому сквері"
Проект реалізується в рамках Програми Active Citizens Ukraine Британської ради в Україні та у партнерстві з Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання», завдяки партнерській участі Виноградівської ЗОШ І-ІІІст. №3 ім Жігмонда Перені в проєкті “Школа як осередок соціальної згуртованості та стійкості в громаді”.

Немає коментарів:

Дописати коментар