пʼятницю, 29 вересня 2023 р.

Творчий розвиток та підвищення кваліфікації


Сертифікати

2023




2022


   
2021
 
   




  



2020

Карантин добавив час для самосвіти та можливість участі в вебінарах. За дві години ефіру можна отримати велику кількість інформації, яка допоможе в роботі бібліотеки навчального закладу:  








   

Беручи участь, як представник навчального закладу, в конференціях (Київ)
 
"Школа як осередок соціальної згуртованості та стійкості в громаді""Майбутнє соціальної згуртованості: школа і громадах" отримала неоціненний досвід проведення воркшопів, та інших активностей, які в подальшому використовую в роботі з дітьми.



Проектна діяльність надала мені можливість взяти участь в двох п’ятиденних тренінгових навчаннях «Активних громадян» у серпні (Одеса, 2019) та січні (Київ,2020).
Програма «Активні громадяни» орієнтована на формування лідерського потенціалу в соціальній сфері та покликана сприяти розвитку навичок міжкультурного діалогу й соціальної відповідальності як базових якостей лідера 21 століття. Участь в тренінгах навчила ідентифікувати себе та аналізувати свої дії в оточенні, як бути не спостерігачем, а ініціатором змін, реалізуючи позитивні соціальні дії на користь власних громад. Отримала практичну підготовку й мотивацію просувати довіру, розуміння і соціальну участь всередині та між своїми локальними і глобальними спільнотами. Сертифікати фасилітатора від Британської Ради, надали можливість проведення тренінгів «Активних громадян» з вчителями, учнями та активістами громади. 
Як наслідок два проекти соціальної дії  подані (спільно з бібліотекою) до Британської Ради «Бібліотечні дива, або територія інтерактивної взаємодії» та "Територія щасливого дитинства" отримали фінансову підтримку на реалізацію.





В березні місяці (2019) пройшла навчання на курсах підвищення кваліфікації і отримала сертифікат. 
Регулярно беру участь в районних семінарах, та семінарах обміну досвідом. 


Враховуючи те, що у Виноградівській ЗОШ І-ІІІ ст. №3 імені Жігмонда Перені навчаються діти представників угорської нацменшини, які спілкуються переважно на угорській мові, і  для налагодження комунікації та полегшення спілкування з учнями, пройшла курси вивчення угорської мови організовані Закарпатським угорським інститутом ім. Ференца Ракоці ІІ.







Отримала нові знання та знайомилась з досвідом роботи бібліотек Угорщини на серії тренінгових занять організованих угорськими колегами Центру підтримки угорської культури, «Спілки угорських бібліотекарів Закарпаття» спільно з Національною бібліотекою ім.Сечені (Угорщина), Благодійного фонду «Бетлен Габор Алап» «Інноваційні форми та методи  в бібліотечній роботі» (2018), «Людину можна пізнати по другу, а бібліотеку завдяки бібліотекарю» та «Зовнішні та внутрішні партнерські зв’язки бібліотекаря» 2016 про що засвідчують сертифікати.      


Подорожуючи за кордоном професійна цікавість завжди бере гору і я не можу пройти повз бібліотеку, завжди шукаю нагоду відвідати бібліотеку, щоб познайомитися з досвідом закордонних колег, набратися ідей та надхнення. Ставши читачем обласної бібліотеки, Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Szeged (м.Сегед) (2017) та сільської бібліотеки с. Вейп (Сомботгей р-н) (2018) в Угорщині, отримала нагоду познайомитися з досвідом роботи своїх колег.  
Румунське містечко Чікшом в Трансільванії порадувало вільною бібліотекою Букросинг який розмістили в скверику. Скористалася ідеєю і виділила в шкільній бібліотеці спеціальну полицю для "Букросингу". Несподіваним  результатом стала активність дарувальників. 

 

 

Інформаційна освіта. Регулярно відслідковую інформацію що стосується шкільної бібліотеки та бібліотечної галузі загалом відвідуючи сайти провідних освітянських та публічних бібліотек та колег: Інститут модернізації змісту освітиУМІТИ – Нова платформа освіти дорослихГоловна сторінка Національної бібліотеки України для дітейДовідник діяльності освітянських бібліотекМетодичні матеріали | Офіційний веб-сайт УІНП
 та блоги: НБУшка | Блог Національної Бібліотеки України для дітей, 
Методична служба публічних бібліотек КиєваШкільна бібліотека в меді@просторі,  Пан Бібліотекар, 
А також отримую ідеї для надхнення на платформі мережі Фейсбука: сторінка УБА, дискусійних майданчиках бібліотечних спільнот "Сучасний бібліотекар", "Бібліотеки повні людей", "Бібліотеки повні людей", "Віртуальний консультаріум для бібліотекаря", сама є ініціатором і адміністратором спільноти "Шкільні родзинки Виноградівщини" 
, а за одно відстежую актуальні теми в бібліотечній справі. Віртуальна подорож по сайтам львівських бібліотек наштовхнула на ідею створення нової моделі шкільної бібліотеки "Бібліотека - територія інтерактивної взаємодії"

Ділюся власним досвідом:

20.11.2020, в рамках конференції Української бібліотечної асоціації (далі УБА) "УБА - виклики, дії, рішення" відбулась панельна дискусія 

 Cекція працівників шкільних бібліотек ВГО Українська бібліотечна асоціація спільно з Державною науково-педагогічною бібліотекою України імені В. О. Сухомлинського НАПН України на панельній дискусії розкривали роль шкільних бібліотек як обов’язкового структурного підрозділу Нової української школи та важливого складника сучасного освітнього середовища. 
на семінарах:
Організувала семінар-тренінг, для шкільних бібліотекарів району, по написанню проектів, де запросила професійного тренера, експерта, консультанта, голову правління БФ «Центр громадських ініціатив» Андрій Вишняка. 
"Вчимося і обмінюємось досвідом", "Проектна діяльність шкільної бібліотеки"

індивідуальними консультаціями: "Обмін досвідом",   "Новий блогер", "Нові можливості".

Для швидкого доступу до інформаційних матеріалів для самоосвіти створюю веб-списки: «Про Євроатлантичну інтеграцію для бібліотек» «Бібліотечні інновації». На сторінці «Колегам» можна знайти багато корисної інформації для бібліотечних працівників.  






 




Немає коментарів:

Дописати коментар