пʼятницю, 26 березня 2021 р.

Бухтик з тихого затону


Володимир Рутківський "Бухтик з тихого затону" від видавництва А-ба-ба-га-ла-ма-га.
Абсолютно чарівна і зворушлива історія, що сталася в лісовому санаторії, викличе шквал добра і абсолютно точно сподобається всім юним читачам.
У лісовому санаторії захворіла дівчинка Оля. І щоб її хоч якось втішити і допомогти їй швидше одужати, хлопчик Сергійко з друзями вирішують придумати для дівчинки захопливу казку, і населити її чарівними істотами, які не дадуть дівчинці сумувати.
Таким чином, хлопчик вигадує милого і доброго казкового Бухтика, який є точною копією іграшки Олі, що дісталася їй від батька.
Але діти навіть не могли собі уявити, що вигадані ними створіння на зразок русалок, водяників, лісовиків і дивного Бухтика оживуть не тільки в їх фантазіях, але і в реальному світі.
Автор неймовірно майстерно передав атмосферу казкової повісті населеної воістину чудовими персонажами, як чарівними так і дитячими, за ними цікаво спостерігати, вони викликають посмішку на обличчі і викладають цінні життєві уроки маленьким читачам.
А ілюстрації Ростислава Попського, допоможуть поринути в цей дивовижний світ ще сильніше. "Бухтик з тихого затону" - це добра і зворушлива історія. Ця повість в першу чергу, навіть не про казкових істот, а про дитячу дружбу, розуміння, турботу і уміння прийти на допомогу. Після прочитання книги, вам захочеться прогулятися до заплави і заглянути в її води, в надії побачити казкових істот.
Це сучасна дитяча книжка "Бухтик з тихого затону", яка видана у дуже популярному та відомому усім нам видавничому домі "А-ба-ба-га-ла-ма-га" у дві тисячі вісімнадцятому році. Книжка "Бухтик з тихого затону" є рекомендованою для діточок віком від шести рочків. Автором цієї надзвичайно цікавої та захопливої дитячої книжки "Бухтик з тихого затону" є дуже відомий та популярний сьогодні український журналіст, письменник і поет, який плідно працює на ниві дитячої літератури. Творчість Володимира Рутківського - це чудові та водночас захоплюючі історії, створені з великою любов"ю до дітей, в яких письменник вміло зумів поєднати історичні факти та події з фантастикою. Хочеться відмітити дуже оригінальне та фантастично цікаве оформлення цієї книжки талановитим художником-ілюстратором Ростиславом Попським. Дуже цікавим було його рішення - створити та проілюструвати сторінки чорно-білили малюнками та зображеннями, які дуже влучно змогли доповнити та збагатити сюжет: нам зустрічаються як великі зображення на цілу сторінку, а також і не дуже великі, усі вони є дуже реалістичними з великою кількістю дрібних на неймовірно захоплюючих деталей та персонажів. Сюжет книжки "Бухтик з тихого затону" - це надзвичайно добра, та водночас дуже зворушлива історія, що сталася в лісовому санаторії. Письменник фантастично зумів передати атмосферу казкової повісті, яка наповнена казковими та чарівними персонажами, дітям буде дуже цікаво за ними спостерігати, на сторінках цієї книжки, маленький читач зможе знайти для себе цінні життєві уроки, які зможуть стати в пригоді під час прийняття важливих рішень. Ця розповідь швидше навіть не про різноманітних казкових істот, з якими хотів познайомити нас автор, а про справжню дитячу дружбу, увагу, розуміння, піклування та вміння а також велике бажання прийти на допомогу. Надзвичайно цікава книжка "Бухтик з тихого затону" обов"язково сподобається Вашій дитині.




Нові видання отримані в рамках проєкту соціальної дії "Бібліотека в Освітньому сквері"
Проект реалізується в рамках Програми Active Citizens Ukraine Британської ради в Україні та у партнерстві з Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання», завдяки партнерській участі Виноградівської ЗОШ І-ІІІст. №3 ім Жігмонда Перені в проєкті “Школа як осередок соціальної згуртованості та стійкості в громаді”.


Проект стимулює інтерес до книги та читання, розвиває творчу активність користувачів бібліотеки, продемонструє різноманітні і багатогранні можливості діяльності шкільної бібліотеки; стимулює розвиток бібліотечної проектної та програмної діяльності, націленої на підтримку читання; надасть можливість запровадитиження нових, нетрадиційних форм популяризації читання за межами бібліотеки на території «Освітнього скверу».

Немає коментарів:

Дописати коментар