пʼятницю, 1 листопада 2019 р.

Інформаційна робота шкільної бібліотеки

Для інформування зацікавлених онлайн-користувачів про діяльність навчального процесу ведеться сайт школи та блог “Інфо-простір шкільної бібліотеки”. Потужний ноутбук надав можливість оперативно інформувати на сторінках сайту учнів, батьків та вчителів незалежно від локації. На блозі шкільної бібліотеки з'явилася можливість створити базу даних з переліком підручників та художніх видань наявних в бібліотеці. Інформаційна робота проводиться також використовуючи можливості бібліотечного веб-ресурсу. Для того, щоб оптимізувати робочий час педагогів і пришвидшити пошук інформації, яка користується найбільшим попитом, створено і розміщено бази даних веб-ресурсів на блозі:
«Поличка-рятівничка», де зібрані теми за шкільними предметами: англійськаастрономіябіологія, хімія, географіяінформатикаматематикаправознавствоукраїнська мовафізикахімія.
«Витрачаюсвій час для того, щоб заощадити ваш» - веб-список з посиланнями на сторінки сайтів, де можна прочитати онлайн, або завантажити потрібну книгу Тепер не потрібно нескінченно довго "гуглити" у пошуках твору - просто переходьте за наведеним посиланням!
КУДИ ПІТИ ВЧИТИСЯ КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ Чим ближче останній дзвоник для випускників, тим частіше старшокласники задаються питанням – куди піти вчитися, яку обрати професію. 
Визначити нахили, здібності дитини можна за спеціально розробленими тестами, які не оцінюють конкретного школяра, а допомагають виявити певні набори або поєднання особистісних рис у певних професіях,Тести на профорієнтацію
 «Письменники ювіляри»,  «Книги ювіляри», 
Блог «Інфо-простір шкільної бібліотеки» став обличчям бібліотеки навчального закладу в інформаційному середовищі. Інтернет-ресурс покликаний привернути увагу до роботи шкільної бібліотеки, до читання книг.  Власне, щоб більше людей могли знайти відповідь на питання „Що таке шкільна бібліотека?” і „Навіщо вона потрібна?”. Завідуюча шкільною бібліотекою також адмініструє сайт школи, де  ведеться архів відео- й аудіоматеріалів про заходи, проведені в закладі освіти: урочисті зібрання, пам’ятні дати, учнівських робіт, відео шкільних концертів, фотографій свят . Для кращої популяризації діяльності шкільних бібліотек міста в соціальній мережі Фейсбук створено групу «Шкільні бібліородзинки Виноградівщини», яка обєднала шкільних бібліотекарів району. Провівши відповідну роботу в групі, інформацію переглядають не тільки жителі Виноградова, а і всієї України.
Систематично проводиться інформаційна робота:  

Немає коментарів:

Дописати коментар