понеділок, 22 квітня 2019 р.

Книги, які допоможуть вибрати правильний напрямок і створять настрій.

Подорожі - це кращий спосіб пізнати світ. Так чудово і неймовірно усвідомлювати, що ти можеш побачити безліч місць, різні країни, дивовижних людей, стати свідком чудес цього світу. А книги це прекрасна можливість помандрувати чужими очима, не встаючи з дивана або шезлонга, вони можуть не тільки зайняти дозвілля, але й
розвіяти багато сумнівів і допоможуть набратися сміливості зробити перший крок і допомогти при плануванні подорожі Продовжую знайомити Вас з новими книгами. Сьогодні серія книг для любителів подорожувати. 


Ірина Магдиш. 3 шляхи Закарпаттям. – К.: Грані-Т, 2008. – 60 с.
Подорожувати Закарпаттям можна різними шляхами. Автор путівника запропонувала три можливих варіанти, проілюстровані картами та сучасними фотографіями.
Далеко-далеко за горами-Карпатами притулився край, овіяний легендами та населений містичними істотами. Цей куточок України багатий на мальовничу природу і культурні пам’ятки, там ріки течуть в інший бік, а небо, здається, так близько, що верхівки смерек лоскочуть небосхил. Подорож Закарпатським краєм – це мандрівка не лише в просторі, а у часі.
Зовсім необов’язково суворо дотримуватися шляхів, запропонованих автором, навпаки – подорожуйте вільно, без будь-яких обмежень і настанов. А путівник нехай буде додатком до ваших вражень і допоможе зберегти спогади якомога довше.
«Словом, подорожуйте! Спершу ці путівники стануть вам практичним посiбником, а потім, як зазначають їхні автори, вже знадобляться як додаток до власних вражень...»
  
Малаков, Д. Двадцять дев'ять зупинок від Хмільника до Хмельницького [Текст] : путівник / Д. Малаков. – Київ : Грані-Т, 2010. – 120 с. : іл. – (Серія Путівники).
«Двадця́ть де́в'ять зупи́нок від Хмільника́ до Хмельни́цького» путівник авторства досвідченого мандрівника, історика та краєзнавця Дмитра Малакова. Ознайомлює читачів з історією Поділля та основними культурними пам'ятками на шляху від Хмільника Вінницької області до Хмельницького — обласного центра Хмельницької області. Путівник призначено не тільки для туристів, але й для читачів, які цікавляться архітектурою, легендами та історією Поділля. Як зазначив Євген Булавка, «історичний матеріал подано відповідно до призначення книги — попри те, що його досить багато, він не перенавантажує, а навпаки, допомагає зорієнтуватися в епохах, персоналіях, і відчути всі смаки краю, яким подорожуєш».

Романенко, Олена.  Десять маршрутів вихідного дня навколо Києва : путівник / О. Романенко. – Київ : Грані-Т, 2010. – 88с. : іл. – (Серія "Путівники").
У цьому путівнику описано десять туристичних маршрутів, при розробці яких автори втілили абсолютно новий для України підхід.
Усі мандрівки починаються в Києві. Кожна з них подана таким чином, що перед читачем постає не просто вказівка шляху та опису цікавих об'єктів, а розгортається широка картина подорожі, доповнена інформативним текстом. У цьому путівнику описано десять туристичних маршрутів, при розробці яких автори втілили абсолютно новий для України підхід. Путівник розроблений перш за все для автомобілістів. Читач знайде карти кожного маршруту з дороговказами, кілометражем і додатковими відомостями, які зроблять кожну мандрівку цікавою і комфортною.

Немає коментарів:

Дописати коментар