неділю, 4 березня 2018 р.

Сашко Дерманський "Чудове Чудовисько"

     У новій захоплюючій повісті Сашка Дерманського розповідається про дивну пару Соню й Чу яка аж ніяк не вписується у традиційну казкову заборону «не дружити з чудовиськами» (пам’ятаємо, всі казкові персонажі мусять остерігатися «страшних» звірів – вовків, драконів, ведмедів, зрештою, чудовиськ), тоді як мультик дозволяє цю заборону порушити, всього-на-всього перетворивши «страшне» на «кумедне», «смішне» чи попросту «миле».
Саме так, на відміну від казкової історії про Красуню й Чудовисько, зав’язується дружба між Сонею і Чу: чудовисько постає перед маленькою дівчинкою зовсім не страшним – «чудовим»: «У Сонине вікно не часто залазили чудовиська, тому спочатку дівчинка трохи злякалася. Але Чу був такий милий – рожевого кольору та ще й у синій горошок, – що довго боятися було геть неможливо. До того ж Чу одразу похвалився, що він – чемпіон лісу з пластилінових баранців. А хіба чемпіони з баранців можуть бути страшні? Словом, вони швиденько собі потоваришували».
      За кілька місяців Чу мусить заробити сім подяк від людей, бо інакше його закинуть у Країну жаховиськ. Цікавий сюжет, захопливі інтриги, багато гумору — і все це на тлі найсправжнісінької дружби, такої, про яку всі мріють. А ще в книзі живе справжнє лісове чудовисько, добрий Чу Пластеліненко, яке ходить до звичайної школи й товаришує зі звичайної дівчинкою. До речі, чудовисько теж українське, на відміну від улюбленого сучасними дітлахами людожера Шрека чи привида Каспера. 

Чудове Чудовисько тізер (ВІДЕО)

В рамках соціального проекту "Книги, що говорять" за технічної підтримки Могилянської школи журналістики книжку можна прослухати онлайн, озвучила Алла Раднюк.

Немає коментарів:

Дописати коментар