четвер, 21 листопада 2019 р.

Бібліотека в школі - це майстерня моделювання розвитку громад

 20 листопада в шкільній бібліотеці учні 10 класу спробували свої вміння та навички робити фінансові розрахунки, використання спільних коштів, уважно читати та швидко аналізувати нову інформацію, вчилися бути #активнимигромадянами, творчо та критично мислити  взявши участь в грі-тренінгу «Світ Громад: coopetition». “Світ Громад” – це навіть не гра, це інструмент, досить серйозний інструмент, як навчальний так і виховний. Гра допомагає пояснити дітям у дуже доступній формі, що таке громада, як її побудувати, як бути активним учасником громади. Адже, будемо відверті, такі важливі предмети, як Громадянська освіта в школах сьогодні отримують найменше уваги. Як ми зможемо будувати успішну державу, якщо діти навіть не уявляють як це, бути активним учасником громади і не можуть пояснити, що, власне, є громадою.
Імпровізована громада розпочала свою діяльність з
кількома комунальними закладами, муніципалітетом, стартовим капіталом 100 умовних одиниць, власними коштами і наосліп вибраними ролями: чиновник, пенсіонерка, вчителька, проповідниця, де кожен з учасників спробував себе у ролі мера.  Боролася новостворена громада за громаду – туристичний центр.

 Хоч громада і не виграла та в результаті проведеної гри учасники  отримали нагоду підвищили кваліфікацію у сфері ігрофікації та використання ігрового навчання у формуванні актуальних громадянських комптенцій. Ігрова механіка максимально наближена до реального життя і перемогти у грі можна лише кооперуючись та взаємодіючи.


 Ігровий комплект української настільної кооперативної стратегії для керівників та менеджерів змін у жанрі соціального симулятора придбане Виноградівською центральною районною бібліотекою в рамках третього раунду проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування» (ПУЛЬС), який виконується Асоціацією міст України в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агенства США з міжнародного розвитку(USAID). Дякуємо методисту Виноградівської ЦРБ Мар’яні Марушка за модерування гри та виступила в якості модератора-банкіра. Ознайомитися з грою можна за посиланням http://gameblog.woc.org.ua Блог Світу Громад.





Немає коментарів:

Дописати коментар