четвер, 22 квітня 2021 р.

Жити в стилі еко - вчить бібліотека!

22 квітня весь світ відзначає Всесвітній День Землі. 
 Здоров'я Планети то є наше здоров'я.
Кожна людина може своїми особистими вчинками зробити світ чистішим і здоровішим, але будь які зміни починаються з себе.
Це просто: необхідно лише проявити трохи волі та докласти зусилля, і тоді світ стає добрішим, здоровішим та кращим. Почни сортувати сміття просто зараз - зроби щось реально корисне для свого здоров'я!
У рамках проєкту соціальної дії  проєкту соціальної дії "Бібліотека в Освітньому сквері" учні Виноградівської ЗОШ І-ІІІст №3 ім. Жігмонда Перені вчилися правильному поводженню з відходами, відповідального ставлення до навколишнього природного середовища, виробляли позитивну мотивацію до екологічно правильної поведінки і діяльності у довкіллі, отримували розуміння екологічних проблем та шляхів їх вирішення. Завдяки інформаційній підтримці шкільної бібліотеки  знайомилися з новими надходженнями з серії "Зелена бібліотека", переглядали фільми, робили з старих рекламниж журналів - метеликів та через ігори вчилися сортувати сміття,
Сподіваємося, що наші учні стануть прикладом і для своїх батьків, спонукатимуть їх так само свідомо ставитися до сміття.
Сортування сміття повинно стати звичкою не тільки для школярів, а і їх батьків та рідних. Адже невідсортоване сміття гниє на сміттєзвалищах, забруднює землю та океани, руйнує екосистеми. Сортування допоможе перетворити його на ресурс: робити з нього речі чи енергію, та зменшити кількість сміттєзвалищ.
Органічні відходи можна компостувати та перетворювати на добрива чи біогаз. Вторсировину можна переробляти на нові речі.

Висококалорійну фракцію (частина пакування, яку не можна переробити, бо вона, наприклад, брудна) можна спалювати для отримання енергії.

Немає коментарів:

Дописати коментар