понеділок, 19 квітня 2021 р.

Щоб бути видимим на дорозі.

Одна із найбільших небезпек для дітей на дорозі – непомітність. Також, варто мати на собі світловідбиваючі елементи, які додатково можна прикріпити до одягу, рюкзака чи велосипеда. Чим раніше водій автівки помітить велосипедиста, тим менше шансів втрапити у халепу.
Де, як не в шкільній бібліотеці можна отримати
інформацію про те, як стати видимим на дорозі і не втрапити в халепу. Тим паче, що фонд шкільної бібліотеки, в рамках проєкту соціальної дії "Бібліотека в Освітньому сквері" поповнився новими виданнями.  
 16 квітня учні молодших класів в шкільній бібліотеці турбувалися про власну безпеку на дорозі: вчили дорожні знаки, читали правила безпечного руху на дорозі та робили власними руками флікери. 

Флі́кери — маленькі значки або наклейки, які відбивають світло в темряві. Вони допомагають побачити пішохода в нічний час.

Світло, що падає на флікер, відбивається у тому напрямку, звідки воно падає. Тому навіть і тому випадку коли людина рухається, повертається відносно джерела світла, то флікер буде завжди видний. Навіть у дощ, туман ці наклейки не втрачають своїх властивостей.

Флікери можна розмістити на рюкзаку, куртці, руці або джинсах, а також на взутті. При їзді з ближнім світлом відстань, при якій можна помітити пішохода 25—30 метрів, а якщо у людини є флікер, то вона збільшується до 130–140 метрів. А водій, що їде в машині з включеним дальнім світлом, може побачити флікер з відстані 400 метрів.

Нові видання отримані в рамках проєкту соціальної дії "Бібліотека в Освітньому сквері"
Проект реалізується в рамках Програми Active Citizens Ukraine Британської ради в Україні та у партнерстві з Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання», завдяки партнерській участі Виноградівської ЗОШ І-ІІІст. №3 ім Жігмонда Перені в проєкті “Школа як осередок соціальної згуртованості та стійкості в громаді”.

Немає коментарів:

Дописати коментар