понеділок, 18 січня 2021 р.

Це зробила вона

    Ну як тут не повіриш в містику. Не встигла з ранку подумати про співпрацю з БФ Бібліотечна Країна, як за півгодини надходить повідомлення Нової Пошти: "До Вас прямує відправлення. Книги. Відправник БФ Бібліотечна Країна". Це було мега-несподівано.
   Завдяки Національному Демократичному Інституту (НДІ) та Благодійному фонду "Бібліотечна країна"двотомник "Це зробила ВОНА." "Це теж зробила ВОНА" вже в шкільній бібліотеці Виноградівської ЗОШ І-ІІІст №3 ім Жігмонда Перені.
   По закінченні локдауну на читачів шкільної бібліотеки чекають цікаві історії жінок, що стали прикладами до наслідування в Україні та у світі
Двотомник "Це зробила ВОНА." "Це теж зробила ВОНА" - наймасштабніший за авторським складом проєкт про відомих жінок України.
«Один рік розробки. 150 днів підготовки. 120 талановитих авторів. 50 історій успіху», — так описують свою нову книгу «Це зробила вона» у видавництві. Перша книга розрахована на дітей та підлітків і буде містити історії п`ятдесяти жінок, внесок яких став неоцінимим для України. Одночасно з особистостями, які негайно спадають на думку, як-от Лесею Українкою чи Соломією Крушельницькою, у книзі планують розповісти про менш відомих, але не менш важливих для історії України жінок, наприклад про вчену Антоніну Прихотько, лікарку Надію Пучківську і ще про десятки інших науковиць, винахідниць, активісток, бійчинь тощо.

До співпраці у видавництві залучили відомих українських письменників, журналістів, блогерів та ілюстраторів – кожен отримав свою героїню. Тож кожна історія написана та проілюстрована абсолютно унікально. А особливістю видання стане можливість використання обох картонних палітурок книжки як трафаретів для стенсилів. Видавці вважають, що використання гасел книжки як стенсилів не тільки спонукатиме дівчаток іти до поставлених цілей, а й боротиметься зі зневагою до внеску українських жінок

Над другим томом, працювало 100 авторок і авторів, ілюстраторок та ілюстраторів, серед яких: Ірена Карпа, Світлана Тараторіна, Стаська Падалка, Євген Стасіневич, Тетяна Малярчук, Анастасія Стефурак та ін. І хоча візуально другий том дуже подібний до першого, в ньому значно розширено спектр технік, у яких виконані ілюстрації, адже додалися скульптура, мозаїка, художнє скло, витинанка, пластилін, колажі. Прочитати ж на сторінках видання можна буде про Роксолану, Марка Вовчка, Софію Русову, Олену Курило, Надію Пучківську, Варвару Акулову, Аллу Горську, Квітку Цісик та багатьох інших вартих уваги жінок.
Проєкт реалізовано завдяки підтримці Швеції та Національного Демократичного Інституту (НДІ).
Детальніше про книги:
https://womo.ua/womo-kniga-tse-zrobila-vona/

Немає коментарів:

Дописати коментар