понеділок, 11 січня 2021 р.

Антологія. Фантастика й реальність у шкільному курсі літератури.

Антологія. Фантастика й реальність у шкільному курсі літератури. Посібник серії "Шкільна бібліотека" для 7 класу закладів загальної середньої освіти.
• Автор: Т.Б.Качак, О.С.Тебешевська
• Видавництво: "Академія"
• Рік видання: 2020
• Сторінок: 224
       Світ меж і безмежних можливостей
    Фантастичне — те, чого немає і що видається неможливим, та коли про щось пишуть, то реальними вже є думка про нього і твір. З часом реальними стають й описані об’єкти: наприкінці XIX століття людину-невидимку, яку зобразив Гер-берт Веллс, неможливо було уявити, а тепер уже є невидимі для радарів стелс-літаки. Кажуть, що є й невидимі танки.
     Дитинство і юність — це світ таємничих уявлень, безмежний політ мрії, пориви проникати в незнане й протистояти злу. Хтось бачить себе визволителем від чарів Чорної пані, переможцем повелителя тіней чи духів, спішить на допомогу тим, хто опинився в біді, збився з дороги до краси й добра, проміняв спілкування з рідними на гаджет...
     Мрія й уява можуть сягнути дуже далеко й побачити картини, які багато хто вважатиме дивними й нездійсненними. Такі енергії керують авторами творів наукової фантастики, сила яких — у відкритті ніким не баченого. Література це робить і в такий спосіб наближає до людей їхнє майбутнє, яке завжди належить молодим.
     Антологія «Фантастика й реальність у шкільному курсі літератури» — чарівна нагода проникнути у твори, які запрошують у неймовірний світ, відчути, наскільки описане співзвучне із власним баченням майбутнього й реаліями життя «тут і тепер». Це нагода поспілкуватися з охоронцями таємниць, воїнами світла, повелителями дивовижних країн, відвідати Місто Тіней і Королівство Золотих Веж... А комусь цікаво буде уявити роботу часу в зворотному напрямі, адже більшість із того, що нас оточує і чим ми користуємося тепер, століття тому здавалося нереальним. Але й тоді в дітей були мрії, свій Щедрий вечір й усмішки рідних.
     Таке читання — дивовижно цікава праця, яка робить вимріяне, далеке й недосяжне бентежно близьким, завдяки якій фантастика й реальність постають як два крила часу.

Немає коментарів:

Дописати коментар