понеділок, 11 січня 2021 р.

Хвиля громадських ініціатив

   З січня 2021 року у Виноградівській ЗОШ І-ІІІст №3 ім. Жігмонда Перені за підтримкою і модеруванням шкільною бібліотекою,  розпочинається нова хвиля 
громадських ініціатив.
   
      Шість соціальних ініціатив небайдужих громадян, на конкурсній основі, отримали підтримку Британської Ради в рамках програми "Активні громадяни". Програма реалізується на базі шкільної бібліотеки в межах проєкту "Школа як осередок соціальної згуртованості і стійкості в громаді".
      Проєкти спрямовані на зменшення ризиків захворювання учнів та вчителів в період карантину шляхом створення освітнього середовища на відкритому повітрі "Learning Square" і будуть реалізовані в період з січня по травень 2021р.

«Бібліотека в Learning Square» (Library in the Learning square) Мета проєкту соціальної дії: створити унікальний освітній простір на відкритому повітрі,  для безпечного  навчання, надання інформації та популяризації книг та читання в період карантинних обмежеть.





"Зелене світло для велосипедів" (Green light for cyclists) Мета проєкту: спонукання до здорового способу життя через створення умов для впровадження велотранспорту в повсякденне життя учнів та педагогічного колективу.


Інфоклас "Покоління обєднує гаджет" (Infoclass “Gadget unites generations”) Мета проєкту : навчити людей старшого покоління користуватися онлайн сервісами з метою реєстрації та оплати комунальних послуг, донести основи цифрової комунікації і безпеки шляхом облаштування майданчика на свіжому повітрі, дотримуючись карантинних обмежень, для проведення серії навчань, де викладачами будуть учні, створити бiльш тiсний зв`язок та довiрливу атмосферу мiж молодшим та старшим поколiннями.


"Клас просто неба" (Open-air classroom). Метою даного проекту є створення для школярів навчально-відпочинкового простору "Клас просто неба" на території Виноградівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 імені Жігмонда Перені, задля надання їм знань та навичок в альтернативних умовах на свіжому повітрі, що сприятимуть побудові відносин на засадах рівності та рівних можливостейнезалежно від ентонаціональних, релігійних, мовних чи будь-яких інших принадлежностей, забезпечення поваги, толерантного ставлення один до одного, вміння вести безконфліктний діалог, покращення соціально-психологічного клімату,а також задля профілактики та подолання епідеміологічної ситуації, що склалася.



"Куток відпочинку та комунікацій"
Метою даного проекту є створення для учнів 4-А класу куточку для відпочинку та комунікації на перервах та в період продовженої групи в приміщенні Виноградівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 імені Жігмонда Перені, задля побудови міцних дружніх стосунків між учнями, покращення соціально-психологічного клімату, рівня довіри один до одного, забезпечення поваги, толерантного ставлення та вирішення соціальної, етнічної, мовленневої роз'єднаності.



"Школа за чисте довкілля"
Метою даного проекту є зменшити забруднення навколишнього середовища та створення екологічно-чистого простору на території Виноградівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 імені Жігмонда Перені, шляхом навчання та запровадження селективного збору сміття для відправки на переробку і утилізацію.

Немає коментарів:

Дописати коментар