пʼятницю, 15 січня 2021 р.

Сучасна література рідного краю.

Сучасна література рідного краю. Посібник серії "Шкільна бібліотека" для 5-7 класів закладів загальної середньої освіти.
• Автор: Ю.О.Морщавка
• Видавництво: "Соняшник"
• Рік видання: 2020
• Сторінок: 336
Любі читачі й читачки!
       Ми живемо у великій Батьківщині — Україні. Кожен із нас має і малу батьківщину — свій рідний край, який ми любимо, оберігаємо і плекаємо.
      Для всіх рідна місцевість має особливе значення. Тут ми народилися, тут наша домівка, рідна земля, тут ми отримуємо першу освіту та вчимося пізнавати цей світ.
      Саме тому важливо знати про історію, традиції та культуру свого краю. Який же найкращий спосіб дізнатися про все це та ще й так, щоб це було цікаво? У мене є відповідь - література!
       Пропоную вашій увазі особливий посібник, який укладено з метою формування компетентного читача, національно свідомої, духовно багатої мовної особистості.
        Сучасний ритм життя, різноманітність інформації та її неоднорідність в якісному плані спонукають сучасного вчителя до постійного пошуку потрібної та доречної інформації. У цьому контексті посібник є актуальним, оскільки містить цікавий матеріал, що дасть можливість учням і учителям якісно підготуватися до уроку «Література рідного краю», передбаченого навчальною програмою з української літератури для 5-7 класів закладів загальної середньої освіти.
         Книга містить твори письменників з кожної області України, у яких автори висловлюють любов, подяку і пошану своїй рідній землі. Посібник структурований за алфавітним порядком, тому вам зручно буде ознайомитися із творами письменників не лише вашої області, але й кожного куточка нашої великої і мальовничої країни.
          Посібник пропонує учням і учителям як літературний матеріал, так і цікаві факти життя письменників відповідної області (у цьому вам допоможуть QR-коди, розміщені поруч із прізвищем кожного письменника) .
          Запитання після кожного блоку творів дадуть вам змогу покращити свої знання сучасного літературного процесу в Україні.
          Зверніть увагу на незвичайне оформлення змісту. Його подано у вигляді карти України. Кожна область позначена номером сторінки із творами письменників цього краю. Знайдіть вашу область на карті.
         Зацікавилися? Тоді вирушаймо разом у незабутню подорож сторінками літератури рідного краю!

Немає коментарів:

Дописати коментар