середу, 24 листопада 2021 р.

Тиждень доброчесності, 29 листопада по 3 грудня.

Цього року команда Офісу розбудови доброчесності при НАЗК ініціювала загальноукраїнський Тиждень доброчесності, який триває з 29 листопада по 3 грудня.

Що таке Тиждень доброчесності?
Це п’ять робочих днів, протягом яких навчальні та позанавчальні активності варто присвятити темі доброчесності. Головна мета – ознайомити учнівство з поняттям "доброчесність", надати базові знання про корупцію та її негативні наслідки.

Для чого проводити Тиждень доброчесності?
Формування цінностей у дітей починається ще зі школи, однак небагато учнів знають, що таке корупція, усвідомлюють її наслідки та інтегрованість у різні сфери суспільного життя. Діти рідко стикаються з цією темою, а вона складна і потребує комплексного підходу. Ще менше з учнями говорять про доброчесність – як протиставлення корупції. Пов’язано це із тим, що, на перший погляд, поняття доброчесності є абстрактним, тому говорити про неї може бути складно чи некомфортно.
Тому Тиждень доброчесності – це перше занурення школярів у цю тематику, яке допоможе сформувати базове, необхідне відповідно до їхнього віку, розуміння.

Кінцева мета – створити умови, за яких діти зможуть поставити, в першу чергу, собі запитання, які вони ніколи раніше не ставили та не думали про них. Для чого бути доброчесним? Як це бути доброчесним? Як варто вчинити в тій чи іншій ситуації, коли рішення не є очевидним?


Доброчесність: поняття, складові та історія. Офіс розбудови доброчесності НАЗК https://prosvita.nazk.gov.ua/blog/dobrochesnist-ponyattya-skladovi-ta-istoriya


Тиждень доброчесності у школах – дивіться матеріали уроків від НАЗК https://nus.org.ua/news/tyzhden-dobrochesnosti-u-shkolah-dyvitsya-materialy-urokiv-vid-nazk/
Для вчителів, учнів, батьків та усіх, хто цікавиться темою академічної доброчесності, серія інфографіки "Зрозуміло про академічну доброчесність", розроблена командою Харківського національного університету імені В.Каразіна під очільництвом Ольги Гужви. Інфографіка стане в нагоді під час навчальних занять, виховних годин, дискусій, бесід чи презентації, наочно продемонструє зв’язок якісної освіти та академічної доброчесності, допоможе побудувати ланцюжок усвідомлення важливості чесного навчання. https://www.facebook.com/groups/2833988286922480/permalink/3111361742518465/

Немає коментарів:

Дописати коментар