середу, 10 листопада 2021 р.

Огляд літератури до тижня знавців державотворення

Як створити власну країну

Може влаштуємо революцію? Маленьку? Ні? Ну, добре! Але ж правда цікаво як це працює? Вам від 9 до 13 років – тоді для вас нема складних тем!

Тут ви не знайдете сухих нецікавих фактів про політику. Завдяки свіжим, живим прикладам, гумору, сміливим яскравим ілюстраціям автори пояснюють суть політики та відображають механізми, які нею керують.

 Основи державотворення викладено в інтерактивній ігровій формі з дотепними прикладами. Як окреслити ідентичність країни, провести вибори, створити уряд, ухвалити закони? Що записати в Конституції? Які складові державної влади? Звідки беруться та кому належать податки? Наскільки важливі взаємовідносини із сусідами? Усе це не так складно, якщо розібратись.


Я і Конституція

Конституція — це не просто набір правил про державу, про вибори, права і обов’язки суспільства та кожного громадянина. Конституція як компас? Так! Бо у ній про те, хто ти як особистість і хто ми як народ на карті світу, яка наша точка відліку і який керунок маємо обрати, щоб іти у правильному напрямку. Тож рушаймо

 

Н. М. Бібік, М. М. Ілляш.

Навчальний посібник створено для курсу, що входить до навчального плану початкової школи. У ньому розглядаються загальні питання (що таке держава, демократія, громадянський обов’язок і права людини, нація і національні меншини, закон і державні символи тощо) і конкретні статті Конституції України, передбачені для вивчення молодшими школярами.

Немає коментарів:

Дописати коментар