середу, 24 лютого 2021 р.

8 березня - це не про квіти і подарунки для жінок









8 березня - це не про квіти і подарунки для жінок, це про боротьбу жінок за рівні права, за світ, у якому вони вільні обирати те, як виглядати, де працювати - в цілому,  як жити і ким бути. Запропоновані книги нагадають, що жінки/дівчата є рівноправними учасницями суспільного життя і вони мають право вільно обирати спосіб та стиль життя і поведінки. Ці книги спонукатимуть дітей замислитися над власним ставленням до себе чи до своїх подруг та переглянули власні стереотипи/упередження щодо жінок і дівчат. «Битися як дівчинка» — означає просто битися, «бігати як дівчинка» — означає просто бігати.



Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків
Автори: Катерина Бабкіна , Марк Лівін

Відео із розмови Сила дівчат: у чому вона?Ганна Дудіч, Олена Горобець. Надихайтеся і почувайтеся сильнішими!

Книжка увійшла у короткий список конкурсу «Найкращий книжковий дизайн» 2018 р. «Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків» збірка п’ятдесятьох життєписів видатних українок, до якої увійшли оповіді про Катерину Білокур, Лесю Українку, Лілію Пустовіт, Ліну Костенко, Квітку Цісик, Ольгу Харлан, Софію Яблонську тощо. Авторами текстів стали Катерина Бабкіна та Марк Лівін, ілюстрацій ? Анна Сарвіра та Юлія Тверітіна. Книжка створена, «щоби захоплюватися не завжди простими життями та не завжди справедливо оціненими досягненнями українських жінок та дівчат усіх часів, їхнім професіоналізмом, вірністю своєму покликанню, їхньою працею на користь усього людства». «Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків» увійшла до короткого списку конкурсу «Найкращий книжковий дизайн», що проходить у рамках Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал». Перший наклад, який було видано за ініціативи Internews, за фінансової підтримки Уряду Канади та за сприяння Міністерства міжнародних справ Канади, мав соціальну місію й розповсюджувався у навчальних закладах Донецької та Луганської областей, серед дітей із сімей переселенців, ветеранів та бійців АТО, загиблих та зниклих безвісти. На численні зверненні читачів з проханням видати комерційний наклад #книголав підготував оновлену «Силу дівчат».


Дівчата за право вибору, Лінда Ньюбері
Мотивуючі історій про дівчат в циклі «Челсі-вок, 6» 12-річна Поллі мріє стати дослідницею. Проте її батьки вважають, що головна мета кожної дівчини — вдало вийти заміж і стати покірною дружиною. Ну, це вже точно ні! А як же подорожі світом, пригоди та небезпеки? Добре, що хоч нові сусідки розуміють і підтримують її. Едвіна і Вайолет — суфражистки, учасниці руху за права жінок. Вони пропонують Поллі допомогти їм з організацією маршу вулицями Лондона на підтримку виборчого права для жінок. Дівчинка, звісно, погоджується, не підозрюючи, наскільки небезпечною виявиться ця пригода…

Енн із Зелених Дахів
Канадська письменниця Люсі Мод Монтгомері (1874-1942) дебютувала в літературі, розповівши напрочуд просту історію. Вона починається з того, що немолоді й самотні Метью та Мерил Катберти  вирішили взяти з притулку хлопчика, щоб він допомагав їм по господарству. Однак сталося так, що на фермі опинилася рудоволоса, всипана веснянками дівчинка Енн Ширлі. Знадобився час, щоб жителі Ейвонлі, що на острові Принца Едуарда, відкрили їй серця. Зате читачі полюбили героїню «Зелених Дахів» одразу й назавжди. Книжка принесла авторці-початківцю нечувану славу й надихнула до написання ще семи.


Спецогляд для Читомо: "Енн з зелених дахів" Люсі-Мод Монтгомері

Мультфільм. Анна з зелених дахів

Anne of Green Gables (Official HD Trailer)


Дівчата думають про що завгодно
Дівчата думають про все на світі, і то є факт. Від підгузків для дітей до найтривкішого матеріалу, який застосовують у космосі. Замислившись одного разу, як зробити життя більш легким, жінки сіли за створення свого геніального винаходу. Їхні наполегливість, оптимізм і віра в свої сили дали поштовх на створення речей, яким і досьогодні немає рівних. Історії цих жінок надихають і допомагають у важку хвилину не здаватися, а йти до своєї мети. Можливо, наступний патент стане твоїм?



Казки на ніч дівчат бунтарок
«Казки на ніч для дівчат-бунтарок» це сто розповідей про життя ста надзвичайних жінок, проілюстровані сотнею яскравих портретів. Деякі з цих жінок жили давно, деякі наші сучасниці. Деякі походять із багатих родин, деякі в дитинстві злидарювали. Деякі відомі на весь світ, а про деяких намагалися зумисно забути. Але кожна з них по-своєму змінила світ. Їхні таланти вражають, їхні вчинки надихають, їхні досягнення та відкриття важлива частина історії людства.
Ця збірка оповідок покликана надихати дівчат. У книжці містяться історії про 100 видатних жінок: від Єлизавети І до Серени Вільямс. Ілюстрації для видання створили 60 художниць з різних куточків планети. Цей проект зібрав найбільше фінансування серед книжкових проектів за всю історію краудфандингу.


Пеппі довга панчоха
Дівчинка, для якої затісні будь-які рамки, — фантазерка, бунтарка, жартівниця. Неймовірно сильна. Неймовірно щедра. І трішечки самотня. Хочеш подружити з нею? Тоді мерщій розгорни книжку уславленої шведської письменниці Астрід Ліндґрен і поринь у пригоди Пеппі Довгапанчохи — доньки капітана, який став справжнісіньким негритянським королем.





Поліанна Автори: Елеанор Портер

Чи зустрічали ви таких людей, які лише своєю появою змушують вуста посміхатися, а серце - радіти? Вони здатні змінити не лише ваш настрій, але і світ навколо вас. Поліана саме така дівчинка. Не зважаючи на своє складне життєве становище (вона залишилася круглою сиротою) Поліана не зрадила власному променистому "Я" та неймовірному оптимізму, що її переповнює. Радість. Це те, що вона бачить у всьому. А чи просто це, шукати радість, коли батьки вже на небі, а поруч лише "Жіноча допомога"? Ця книга є таким собі поштовхом для того, щоб зрештою почати по-справжньому жити. Не просто існувати, а жити. І про такі важливі речі нам може нагадати щира дитяча безпосередність та погляд дитини на життя, який дорослі так швидко втрачають. Саме тому ця книга підійде як дітям, так і дорослим. І ще не відомо, кому більше вона потрібніша. Що стосується видання, то воно є справді хорошим: цупка та яскрава палітурка, привабливі ілюстрації та якісний папір. Отже, якщо вам цікаво дізнатися більше про цю історію, то не гайте часу і читайте. Впевнена, що кожен щось знайде в ній для себе. @Наталия Носаченко

Немає коментарів:

Дописати коментар