неділю, 28 лютого 2021 р.

Ліннея у саду художника

Кристина Б’ерк. Ліннея в саду художника.- Видавництво Крокус
Героїня книжки маленька дівчинка Ліннея разом зі своїм другом садівником Блюмквістом вирушає в дивовижну мандрівку – на батьківщину знаменитого Клода Моне. Побувають вони в музеї художника, постоять на японському місточку і на власні очі побачать лілеї, що їх він так любив малювати, його садибу, сад, будинок. Познайомляться навіть із його правнуком!Майже тридцятьма мовами світу перекладено цю книжку. Удостоєно Європейської премії за літературу для дітей та юнацтва (1985), Німецької премії в галузі дитячої та юнацької літератури (1988) та Премії Прапора і Вимпела (Нідерланди, 1988). 1992 року у Швеції вийшов однойменний мультфільм, мав неабиякий успіх.
Відгуки:
Дарина 30 вересня 2020 р. "Я довго вагалася, чи купувати цю книгу чи ні, мені все подобалося оформлення, ілюстрації, досить тонкувата вона для своєї ціни. В цій книзі так легко, доступно можна прочитати про відомих художників. В ній не має води, все ясно, чітко, зрозуміло написано, про життя та творчість художників, значення деяких термінів, які використовувалися у мистецтві. Героїня твору маленька дівчинка Ліннея, вона захоплюється квітами, вона товаришує із сусідським садівником Блюмквістом. Вони багато часу проводять разом, так як у них є спільне захоплення, вони обоє люблять квіти і мистецтво. Їх приваблюють картини, де перед ними відкривається дивовижний світ намальований фарбами. Якось вони вирушають до Парижу, щоб на власні очі побачити витвори мистецтва. Дуже красиві інтерпретації відомих творів митців. Дуже вдало перетікають з вигаданих подій в реалістичні. В цій книзі є свій шарм, вона захоплює читача уже з першої сторінки. Читаючи події які відбуваються в книзі, таке враження, що ти подорожуєш в епоху імпресіонізму."
Олена 11 грудня 2019 р. "Чудова книжка з цікавою історією і кумедними малюнками Пізнавальна література - одна з найулюбленіших у моїх дітей. Їм подобається читати й роздивлятися не просто текст і малюнки, а й дізнаватися щось нове. До таких чудових книжок належить "Ліннея у саду художника". Достатньо сказати, що після цієї книжки моя малеча зацікавилася, серйозно зацікавилася образотворчим мистецтвом, вони вже знають, які картини малював Моне, де він жив, багато картин передивилися в альбомі репродукцій і значну частину з них впізнають. Легко відрізняють картини Моне від Ван Гога :) Кумедні малюнки, дуже своєрідні, з духом Швеції того часу, як це писалося. Ми спеціально знайшли мультик, створений за цією книжкою, і він нам дуже сподобався. Я можу сказати, що дуже рекомендую цю книжку для загального мистецького розвитку дітей і навіть дорослих. Скажімо, я сама не знала про історію сім'ї Моне і його складні стосунки з рідними й близькими. Тим більше - про те, як до художника та його родини ставилися у селі Живерні, де він жив. І, звичайно, цікаво побачити авторську інтерпретацію тих місць, речей і полотен, якими жив великий Художник. Обов'язкова книга для дитячої бібліотеки!"

Нові видання отримані в рамках проєкту соціальної дії "Бібліотека в Освітньому сквері"
Проект реалізується в рамках Програми Active Citizens Ukraine Британської ради в Україні та у партнерстві з Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання», завдяки партнерській участі Виноградівської ЗОШ І-ІІІст. №3 ім Жігмонда Перені в проєкті “Школа як осередок соціальної згуртованості та стійкості в громаді”.

Немає коментарів:

Дописати коментар