понеділок, 2 травня 2022 р.

Увага! Нові книги, що вчать творити.


Кожна нова справа починається з засвоення нових знань та навичок.  І найкращим джерелом для навчання завжди були і залишаються книги. Найпершим етапом реалізації проекту стало замовлення навчальної літератури по створенню анімації.   Бібліотека, в рамках проекту, отримала 3 унікальні книги по створенню мультфільмів. Реалізація проекту мультиплікаційна активність у бібліотеці запустить дуже ефективний тренд, адже дітям цікаво створювати мультфільми. Вони зможуть спробувати свої сили
в образі сценариста, режисера, художника, оператора, режисера, мультиплікатора. Проект "Бібліотечні дива, або територія інтерактивної взаємодії", за підтримки Програми "Активні громадяни "Британської ради в Україні в рамках проекту "Школа як осередок соціальної згуртованості і стійкості в громаді"   набирає обертів.
Анімація / Переклад з англійської: Володимир Заєць, Дизайн і верстка: Микола Ковальчук, Дарія Мацола, Редакторка: Оксана Плаксій.- Видавництво: ArtHuss, 2019р.- 216с.
Від написання сценарію — і до презентації готової роботи: замість укласти звичайний собі підручник для студентів, Ендрю Селбі зробив комплексний і динамічний «репортаж із місця подій», послідовно розглядаючи етапи різних видів анімації та ілюструючи їх яскравими прикладами робіт Walt Disney Studios, Warner Bros., Pixar і десятка інших найвідоміших студій. Крім збалансованого поєднання теорії та історії анімації, ви знайдете тут практичні поради для початківців: починаючи від оформлення портфоліо й принципів ефективної самопромоції й закінчуючи написанням мотиваційного листа та підготовкою до співбесіди. «Уперед, до успіху!» — закликає вас Ендрю Селбі, і це не та пропозиція, від якої можна відмовитися.
  • Анімація: Посібник з виживання / Консультант видання: Микита Кравцов, Олег Маламуж, Переклад: Ростислав Дзюба, Миргородська Ірина, Дизайн і верстка: Микола Ковальчук, Редактор: Оксана Плаксій.-Київ: ArtHuss, 2019р.- 384
Концентрат досвіду найкращих майстрів галузі в доступному викладі — книга-мрія для будь-якого професіонала-початківця. Річард Вільямс здійснив цю мрію для аніматорів: трохи історії, щоб ввести вас у контекст, і багато-багато-дуже багато практики. Автор детально, покроково й наглядно показує, як переконливо передати в анімації рух об’єктів, людей і тварин, уникаючи типових помилок; ви знайдете тут безліч дієвих порад і корисних дрібничок, що допоможуть у вашій творчій практиці, а також зможете скласти цілісне уявлення про те, як керувати процесом анімації. Річард Вільямс щедро ділиться власним досвідом і безмежно надихає своєю незмінною готовністю вчитися й удосконалюватися впродовж цілого життя.
Засторога: у фахівців інших галузей книжка може викликати люту заздрість до аніматорів і навіть спонукати до зміни професії.
Історія анімації: Як народжується мистецтво / Переклад з російської: Оксана Шуляр, Дизайн і верстка: Микола Ковальчук, Дарія Мацола, Ілюстрації: з доповненою реальністю, Редакторка: Оксана Плаксій.- Київ: ArtHuss,2019.- 192с.
Де можна подивитися «мультфільм», що його створили первісні мисливці, яким побитом до появи сучасної анімації долучився Леонардо да Вінчі, як Аліса врятувала студію Волта Диснея, а кондиціонер мало не зірвав випуск першого фільму саги «Зоряні війни», — усе це й багато іншого ви дізнаєтеся з книжки про народження анімації, що в різні часи й у найрізноманітніших своїх проявах розважала, лякала, навчала й надихала шановну публіку. Цим особливим видом мистецтва нині захоплюються мільйони людей різного віку, воно приваблює талановитих художників і новаторів, забезпечує космічні касові збори в прокаті, на диво гнучко пристосовується до викликів часу й обіцяє ще не раз здивувати нас у майбутньому. Для тих, хто працює чи мріє працювати в цій перспективній галузі, ознайомитися з «Історією анімації» просто необхідно. Утім, доступність викладу та неймовірна кількість цікавого фактажу заохочує до читання всіх, хто любить мультфільми, хоче зрозуміти, як народжується мистецтво, чи шукає натхнення в історіях непересічних особистостей, які попри все йдуть до своєї мети.

Немає коментарів:

Дописати коментар