неділю, 4 березня 2018 р.

Буду я навчатись мови золотої

    Сьогодні на Землі налічується близько 6 тисяч мов — самобутніх, унікальних, неповторних. Половина з них знаходиться на межі зникнення. Щоб уберегти мови від вимирання, за пропозицією держав-членів ЮНЕСКО було проголошено Міжнародний день рідної мови, який вперше відсвяткували 21 лютого 2000 року в Парижі.   


  З метою формування в підростаючого покоління любові до української мови, рідного краю, його традицій,  розуміння того, що українська мова – це скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава, розширення знання про красу і багатство української мови в шкільній бібліотеці відзначили Міжнародний день рідної мови. Розпочався захід переглядом відеофільму «Рідна мова – духовний скарб нації» по завершенні якого проведено тематичну інформаційну годину "О рідна мово! Що без тебе я...". На завершення учні мали змогу ознайомитися з матеріалами книжкової виставки  "Буду я навчатись мови золотої".
  Мова — це носій прекрасних традицій та звичаїв, цінної культурної спадщини народу. Ось чому кожен з нас повинен шанувати, берегти і звеличувати рідну мову.
    Єдиною державною мовою нашої країни є українська. Наша мова пройшла нелегкий шлях. Однак, попри всі перешкоди, для  мільйонів людей вона була і є рідною, є мовою їхніх дідів, батьків і буде також мовою їхніх дітей. Щиро вірю в те, що краса і сила української мови пригорне до себе серця мільйонів інших людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар