четвер, 22 березня 2018 р.

”Очі, наче тракторні фари” - коли читаєш цю книжку

Читаючи книгу «Тореадори з Васюківки» непомітно для себе потрапляєш на її сторінки і видається, що все це відбувається з тобою. Цей твір розповідає про захоплення наших однолітків і про їх життя, про вірну дружбу, про відданість ліпших друзів. Ява і Павлуша – справжні шибайголови, постійно щось вигадують. Та у вирішальні моменти
завжди виявляють доброту і милосердя. Вони подобаються своєю безпосередньою сміливістю, чесністю, почуттям гумору. Васюківські тореадори завжди мають благородні наміри, всі розповіді закінчуються добре. І, взагалі, як можна не прочитати таку цікаву, повчальну книгу! Адже в ній стільки життєвих ситуацій. Наприклад, як Павлуша зі своїм другом Явою шукали господаря двічі загубленого годинника, про Явину несподівану гулю на лобі, про героїчну допомогу хлопців при повені (заодно і помирилися). Ну, просто, не відірватися!

В книзі є все, чого інколи не вистачає нам у повсякденному житті – шалені пригоди, міцна дружба і щасливий кінець! Недарма в 1979 році рішенням Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури трилогія «Тореадори з Васюківки» внесена до Особливого Почесного списку Г. К. Андерсена як один з найвидатніших творів сучасної дитячої літератури.

По-дитячому смішні та мудрі думки «тореадорів з Васюківки»


 А для тих хто не встигає читати пропоную прослухати АУДІОКНИГИ за посиланнями:

Тореадори з Васюківки. ІІІ Частина 3 (Третя, повна). Всеволод Нестайко. Читає Дмитро Щебетюк

Переможець  на Всеукраїнському фестивалі буктрейлерів і промороликів «Book fashion» Київ буктрейлер "Очі наче тракторні фари"

Буктрейлер створено учнями 6 класу які навчаються в школі з угорською мовою навчання з метою привернення уваги до української книги дітей-угорців, спонукати до читання українською мовою, викликати захоплення та розсмішити. Сюжет передає емоції, асоціації до подій в книзі, але не відкриває всієї таємниці твору. Привідкрити завісу подій твору допомогли уривки з короткометражної дитячої комедії Самарія Зелікіна «Тореадори з Васюківки». Спільна ідея надихнула однокласників прочитати книгу та створити крутий буктрейлер своїми силами.
Режисер- постановник: Мокар Ноемі
Диктори: Бігорі Ніколетта, Хромей Вікторія
Монтаж відеофільму: Хромей Вікторія
Оператори: Рацз Рената, Палош Віктор, Ракоші Клеопатра Помічники оператора: Розгоні Адам, Гомічко Іштван Помічники режисера: Палош Олександр, Бочкай Ніколета, Молнар Арон Сценарист: Чейпеш Кріштоф Стилісти: Чік Доріна, Францз Ганріетта У фільмі використані кадри з короткометражної дитячої комедії Самарія Зелікіна однойменного твору Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки». Саундтрек: Ванесса Мэй – Кармен - Марш тореадоров (Бизе)



”Очі, наче тракторні фари” або "Історія про те як знімався буктрейлер на книгу Всеволода Нестайко "Тореадори з Васюківки"


Немає коментарів:

Дописати коментар