середу, 16 лютого 2022 р.

До відзначення Дня Героїв Небесної Сотні.


День Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого, згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/69/2015).  

При підготовці заходів до вшанування Героїв Небесної Сотні пропоную скористатися веб-списком підібраних матеріалів онлайн:

Христина Лукащук "Казка про Майдан"(відео, читає автор)

Книга для маленьких, які все бачать, розуміють і по-своєму сприймають. «Казка про Майдан» перша спроба говорити з малими дітьми про складні речі виражальними засобами казки. Автор – Христина Лукащук – створила не лише текст, а й дуже символічні, сповнені архетипів та глибинних сенсів, малюнків. А ікона, що на обкладинці, яку намалював Роман Зілінко, буде дітям служити ще й оберегом.
Режим доступу:https://www.youtube.com/watch?v=0WAFXG8TCCw

Буктрейлер на книгу Вікторії Андрусів Вагон №13

Режим доступу: https://www.youtube.com/watch?v=vW6kTfnw5Ag

Сценарії заходів

 Режим доступу: https://naurok.com.ua/site/search?q=%D0%9D%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0+%D0%A1%D0%BE%D1%82%D0%BD%D1%8F

Вони тримали за нас небо. Медійна година. Режим доступу : https://nmo.lib.kherson.ua/voni-trimali-za-nas-nebo.htm

Презентація "Небесна Сотня. Герої не вмирають!"

Режим доступу: https://vseosvita.ua/library/prezentacia-nebesna-sotna-geroi-ne-vmiraut-110436.html

День Гідності та Свободи 2021. Класна година. Дистаційне заняття. Вірші про Майдан. Небесна сотня (ВІДЕО. 13 хв)

Режим доступу: https://www.youtube.com/watch?v=STrdBZ2wsXc


Поезія гідності

Спецпроєкт телеканалу UA:Перший, серія міжпрограмних роликів до Дня пам’яті Героїв Небесної сотні, в яких українські поети (Мирослав Лаюк, Дмитро Лазуткін, Ірина Цілик, Павло Коробчук, Олег Короташ, Сергій Пантюк) читають власні вірші, присвячені подіям, що сталися на Майдані у 2014 році.
Режим доступу:https://tv.suspilne.media/programs/nebesna_sotnia

Як зрозуміти Майдан. Найкращі книжки, фільми та поезія на тему Революції гідності

У добірці Суспільного — найкращі кінострічки, книжки та поезія, в яких відображена суть історичних подій і процес народження нової нації.
Режим доступу: https://suspilne.media/207549-povernenna-burundukiv-disney-vipustiv-persij-trejler-filmu-cip-ta-dejl-pospisaut-na-dopomogu/



ІНФОРМАЦІЙНО-МЕТОДИЧНІ МАТЕРІАЛИ ДО ДНЯ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ (20 лютого)

Запропоновані матеріали будуть корисними для підвищення історичної грамотності та патріотичного виховання підростаючого покоління, зокрема педагогам для проведення уроків історії, виховних годин, пам’ятних заходів; медійникам при підготовці передач про історичні події новітньої доби та сучасні практики пошанування; працівникам органів державної влади при підготовці публічних виступів, відповідних тематичних публікацій, змістовного наповнення, ініціювання та проведення пам’ятних заходів у регіонах; а також широкому колу громадян для підвищення рівня обізнаності про події та учасників Революції Гідності, національної самосвідомості, що є вкрай важливим з огляду на сучасні події російсько-української війни на Сході України, усвідомлення необхідності недопущення подібних злочинів проти людяності у майбутньому.

Режим доступу: http://vvadm.gov.ua/files/%D0%9D%D0%95%D0%91%D0%95%D0%A1%D0%9D%D0%90_%D0%A1%D0%9E%D0%A2%D0%9D%D0%AF.pdf

Немає коментарів:

Дописати коментар