середу, 13 жовтня 2021 р.

День захисників і захисниць України.

На 14 жовтня припадає одразу кілька важливих подій: по-перше, це державне свято вшанування українських воїнів, по-друге, це День українського козацтва, по-третє, день заснування Української повстанської армії. А отже це привід поговорити з дітьми про те, хто такі захисники України, завдяки кому ми сьогодні живемо в незалежній державі та  наблизити героїв минулого  до сучасних учнів. 
Про славетні бої й походи козаків, про їх сміливість, відвагу й винахідливість розповідала учням вчитель історії Еріка Молнар на нетрадиційних уроках історії. 
Напередодні Дня українського козацтва, Дня захисника та захисниці України💪🤝 читачів шкільної бібліотеки чекала захоплива мандрівка в історію українського козацтва, а також різноманітні конкурси та вікторини. 
Учні 9 класу створювали леп-буки, в яких розповідається про звитяжних воїнів, озброєних захисників Вітчизни, що боронять віру, гідність та звичаї усього нашого народу.
Для учнів 7 класу підготовлена презентація і вікторина "Історія українського козацтва".
Багато цікавого юні читачі можуть дізнатися про славне минуле захисників України з оформленої книжкової виставки "Козацькими шляхами".📚
В житті часто спостерігаємо, як сьогодення перекликається зі старовиною, адже ми повинні бути гідними спадкоємцями духовних цінностей і продовжувачами багатих традицій і славних справ предків.
Сьогоднішні воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, добровольчих батальйонів - спадкоємці тих, хто боронив кордони й безпеку своєї землі впродовж століть, - дружинників княжих часів, козаків, січових стрільців, воїнів Визвольних змагань 1917-1920 років, повстанців Холодного яру та вояків УПА. Їх усіх - від давнини до сьогодення - і вшановуємо 14 жовтня, у День захисника та захисниці України.

Немає коментарів:

Дописати коментар