понеділок, 22 січня 2018 р.

Вчимося і обмінюємось досвідом

Для чого шкільному бібліотекарю брати участь в проектній діяльності? Що таке проектна діяльність? З яких основних етапів складається проектна робота? Ці та інші питання вивчали бібліотечні працівники шкільних бібліотек Виноградівського району на тренінгу, який відбувся 18 грудня на базі Виноградівської ЗОШ І-ІІІст. №3 ім. Жігмонда Перені.
Запрошений тренер –
голова правління благодійного фонду „ЦЕНТР ГРОМАДСЬКИХ ІНІЦІАТИВ” м.Перечин, депутат обласної ради, учитель історії та правознавства Перечинської гімназії ІІ-ІІІ ступенів суспільно-гуманітарного напрямку – Андрій Вишняк ознайомив присутніх з основними етапами роботи над проектом, надав корисні поради щодо визначення ідеї проекту, формулювання мети і завдань, вибору методів і ресурсів для їх реалізації та ін.
В другій практичній частині тренінгу сформовані групи учасників вправлялися у розробленні й представленні проектної роботи. Формулювали мету і завдання. Ідеї, обрані для реалізації, відображали нагальні потреби бібліотек, в яких працюють і яким майбутнім переймаються.
В ході заняття бібліотечні працівники по-новому подивились на шкільні бібліотеки, їх можливості, цілі та завдання, які сьогодні стоять перед освітніми закладами. Адже участь у різних професійних і грантових конкурсах дуже важлива для шкільних бібліотек. Це можливість одержання додаткових фінансових коштів, розширення творчої активності, а також підвищення професійного рівня бібліотечних працівників. З досвідом успішної проектної діяльності шкільної бібліотеки поділилася завідуюча шкільною бібліотекою Виноградівської ЗОШ І-ІІІст. №3 ім. Жігмонда Перені Хромей Марина, яка працює над створенням центру підтримки освіти та пізнавального дозвілля „Бібліотек@ - територія інтерактивної взаємодії”, на шляху до якого реалізувала два грантові проекти: „Створення на базі шкільної бібліотеки центру підтримки навчання та творчого розвитку угорськомовних учнів, їх батьків та вчителів при Виноградівській ЗОШ І-ІІІст. №3 ім. Жігмонда Перені” (Закарпатський францисканський місіонерський фонд) та „Покращення та оптимізація бібліотечного простору” (Бетлен Габор Олоп та KMPSZ).
Заняття пройшло в атмосфері ділової активності. Отримані знання нададуть змогу учасникам тренінгу в подальшому розробляти та реалізовувати проекти.
Учасники тренінгу щиро подякували досвідченому тренеру Андрію Вишняку за змістовний і корисний досвід.

Немає коментарів:

Дописати коментар