неділя, 18 червня 2023 р.

Лариса Денисенко

 Сьогодні святкує свій ювілей Лариса Денисенко – сучасна українська письменниця, адвокат, радіоведуча та правозахисниця. Народилася 17 червня 1973 року в Києві, має литовсько-грецьке коріння. Навчалася у Київському національному університеті на юридичному факультеті, згодом – у Центрально-Європейському університеті, має адвокатську практику. Книги Лариси Денисенки широко відомі українському читачеві.

Багатство уяви та мовлення письменниця набула завдяки пристрасті до читання, зокрема їй полюбилася світова класика. Кар'єру письменниці вона почала в 2002 році, коли отримала нагороду в конкурсі "Коронація слова" за повість "Забавки з плоті та крові". Окрім цього вона є лідером рейтингу Краща українська книга в жанрі белетристика за твір "Танці в масках" в 2007 році. Сьогодні вона живе і творить у Києві. Сама Лариса Денисенко називає свою творічсть - виходом в інший світ, світ уяви, де все можливо. Список літературних напрямів, в яких пише Денисенко просто вражає - серед її творів можна знайти як дитячі оповідання, так і історичні новели, детективні розповіді і пригодницькі історії, жіночі романи та психологічні книги. Така кількість жанрів, їх переплетення в одному творі викликає інтерес літературного товариства до письменниці. Дитячі твори Лариси Денисенко включено до шкільної програми з літературного читання у 1–4 класах.

Завдяки відгукам та рецензіям критиків можна трохи зануритися у творчість Лариси і почати знайомитися з її внутрішнім світом, щоб у підсумку прочитати твір, який вас найбільше зацікавив і познайомитися з письменницею з його сторінок.  


 📖«Діти повітряних тривог»

Видавництво : Видавництво 2022

Зловісні ракети — артилерія російського лихосилля — перетворили нас на дітей повітряних тривог. Укриття, втечі, бомбосховища, інші міста і країни — наша нова реальність. Але ми вбережемося, переможемо та обов’язково перетворимося на дітей повітряних поцілунків. Тут, під однією обкладинкою, — тривожні дитячі досвіди війни та надії.

https://book-ye.com.ua/seo/catalog/pro-vijnu/dity-povitryanykh-tryvoh/


📖 «Я і Конституція»

Видавництво: Видавництво Старого Лева, 2019

Чи знаєш ти, що таке Конституція України? І як в одній книзі може поміститися все наше життя і життя всієї країни? Адже Конституція — це не просто набір правил про державу, про вибори, права і обов’язки суспільства та кожного громадянина. Це найвищий закон, який встановлює та визначає державний устрій, контролює владу, нагадує про повагу і який, наче компас, дозволяє тобі почуватися у безпеці та здійснювати усі свої мрії. Конституція як компас? Так! Бо у ній про те, хто ти як особистість і хто ми як народ на карті світу, яка наша точка відліку і який керунок маємо обрати, щоб іти у правильному напрямку. Тож рушаймо!

https://www.yakaboo.ua/ua/ja-i-konstitucija-2202855.html


📖 «Ліза та Цюця П.»

Видавництво: Грані-Т, 2007

Справжня пригодницька історія про пошуки вірних друзів: зі шпигунами, таємними агентами-горобентами, Кущовою Тітонькою та ще багатьма героями з чудернацькими прізвиськами, яких вигадала письменниця Лариса Денисенко. Ця книжка – перша збірка творів для дітей відомої сучасної письменниці.

https://audiobooks.ua/liza-ta-cyucya-p-3061.html


📖 «Читальня: Лісовеня Сова»

Видавництво: Ранок Дитяча Харків, 2017

Одного разу крихітне лісовеня несподівано опиняється в незнайомому місці поруч із невідомими істотами. Воно чимало дізнається про відмінності між лісом та світом людей, знаходить нових друзів і отримує нове ім’я. Оповідання Лариси Денисенко для читачів, які люблять природу та фантастичні історії.

https://rozetka.com.ua/30560775/p30560775/


📖 «Усміхаки: все, що треба знати про собак»

Видавництво: Видавництво Старого Лева, 2018

Якщо мрієш завести вірного песика, у новій книжці відомої письменниці Лариси Денисенко ти знайдеш усе, що слід знати про собак: як їх доглядати, годувати, вигулювати і лікувати. А також про те, яке величезне щастя мати чотирилапого друга, та водночас, яка це відповідальність. Адже тваринка — не м’яка іграшка, а повноправний член сім’ї. Вчені стверджують, що дорослий песик має інтелект трирічної дитини. І тільки від господарів залежить, який характер матиме ця дитина, буде вона злюкою чи усміхакою.

https://grammata.kiev.ua/products/13807


📖 «Лариса Денисенко про Анжеліну Ісідору Дункан, Максима Рильського, Ігора Стравінського, Астрід Ліндґрен, Джонні Хрістофера Деппа ІІ»

Видавництво: Грані-Т, 2008

Лариса Денисенко обрала п’ять яскравих особистостей для створення незабутніх розповідей про їхнє дитинство і дорослі досягнення. Читайте про дитячі роки Ігора Стравінського – російського композитора й диригента; Ісідори Дункан – першої зірки танцю ХХ століття, яка відкрила та розвинула школу вільного танцю; Астрід Ліндгрен – неперевершеної шведської фантазерки та казкарки; Максима Рильського – українського поета, талановитого перекладача; Джоні Деппа ІІ – американського актора сучасності, який переграв таку кількість диваків, що це здається неймовірним! Книга для непосидючих мандрівників та першовідкривачів.

https://www.goodreads.com/book/show/36640394


📖 «Майя та її мами»

Видавництво: Видавництво 2017

Знайомтеся, це — Майя. У Майї цілих дві мами, які її люблять, але ця книжка не тільки про неї! Ця книжка про цілий клас Майї, з яким вона буде рада вас познайомити. Наприклад, із Соломією та Софійкою, які з'явилися у батьків завдяки науці, Раїсом, чиїй сім'ї довелося переїхати з Криму, або Кирилом, який живе з опікуном. Просто та з любов'ю дівчинка розповідає про кожну особливу сім'ю в своєму класі. І нехай всі вони різні, дещо їх все-таки об'єднує — любов та повага, з якими вони відносяться один до одного.

https://www.yakaboo.ua/ua/majja-ta-ii-mami.html


📖 «Калейдоскоп часу»

Видавництво: Клуб сімейного дозвілля Харків, 2013

Люди люблять прихилятися одне до одного... До власних спогадів, снів і мрій. Але понад усе люди прихиляються до часу й віку. Певно, ЧАС частіше за Бога отримує різні рахунки від людей. Імовірно, до ВІКУ людина виставляє безліч претензій. Усім нам, незалежно від віку, хочеться, щоб наші історії закінчувалися щасливо та розпочиналися інші.

https://inpleno.com.ua/product/51972-Kaleydoskop-chasu-roman.html


📖 «Нова стара баба»

Видавництво: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2013

Кумедна, добра і світла оповідь про життя душевної Варвари та її шебутної подруги Зойки, яким уже стільки років, «що в те неможливо повірити навіть тоді, коли роздивляєшся себе в люстро». Жінки намагаються з’ясувати, хто ж та «нова стара баба», яка з’явилася на горизонті Варвариного онука Славика й турбує «малюка».

«Забавки з плоті та крові»— феєрична повість-карнавал з обов’язковим хепі-ендом. Дивакуватий Ерік, який видає себе за Еріку, тобто перевдягається в жіноче вбрання, і сліпа дівчина Міра — що вийде із зустрічі таких різних людей, які майже стали... подругами?

https://knygy.com.ua/index.php?productID=9789661463041


Використанні джерела:

Лариса Денисенко - книги и биография - Книгарня «Є

https://book-ye.com.ua/seo/authors/larysa-denysenko/

Денисенко Лариса | Простір української дитячої книги

http://www.barabooka.com.ua/denisenko-larisa/

Лариса Денисенко: письменниця та правозахисниця

https://larysa.com.ua/

Джерело https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid033NfUjpsWJwkacsvhDwpP5yfTM6NHysh52M1i5u7b9LexXhyiH2nGmj79tV8YvxoQl&id=100064541058123

Немає коментарів:

Дописати коментар