середа, 7 вересня 2022 р.

Пригоди мумії Думмі

 До вашої уваги неймовірно дотепна серія книжок про пригоди мумії Думмі — найчитабельніша у євро­пейській дитячій літературі останнього десятиліття, яку написала відома нідерландська дитяча письменниця Тоска Ментен, яка і отримала за це неймовірну популярність та численні нагороди. За її мотивами знято одноймен­ний фільм і поставлено дитячий мюзикл. Переклад книжки вийшов у багатьох країнах світу.

Тоска Ментен 13 років працювала вчителькою малювання та історії мистецтв у середній школі. Перша книга авторки опублікована 1999 року у видавництві Van Goor. Крім написання книг, Тоска бере участь у театральних постановках. Неоднократно була номінована на національні літературні премії, а серія її дитячих книжок про хлопчика-мумію крокує світом і захоплює все більше вдячних читацьких сердець.
Лишень спробуй уявити собі: ти — звичайний хлопчисько з най­нуд­ні­шого в світі нідерландського села. Одного вечора ти заходиш до своєї кімнати, відчуваєш сморід, роззираєшся і бачиш, що в твоєму ліжку лежить мумія. Що б ти зробив? Звісно, спочатку не на жарт злякався б. А тоді заплющив би очі, порахував до десяти і сподівався б, що коли їх розплю­щиш, мото­рошна потворка зникне. Однак уяви, що через десять секунд мумія усе ще лежить у твоєму ліжку... і через десять хвилин теж!..
З цього починається дружба і пригоди єгипетського хлопчика-мумії на ім'я Думмі та його друга Хооса.
А все найцікавіше попереду! Тож не зволікай і поринай у пригоди разом з героями цієї серії!


Немає коментарів:

Дописати коментар