вівторок, 7 грудня 2021 р.

Енциклопедії онлайн

Пропоную скористатися енциклопедіями онлайн з веб-списку.

Електронна версія «Великої української енциклопедії» - Енциклопедія репрезентує сучасну наукову картину світу, знайомить із персоналіями, які вплинули на історичний процес, подає колоритну палітру понять і термінів із різних галузей науки. Разом із е-ВУЕ природа й цивілізація стають зрозумілішими.— довідкове видання, що містить узагальнені основні відомості з однієї, кількох чи всіх галузей знань та практичної діяльності, викладені у вигляді статей, розташованих за абеткою їхніх назв чи в систематичному порядку.

Енциклопедія сучасної України – упорядкована за алфавітом або певною системою збірка відомостей з усіх галузей знання (універсальна енциклопедія) чи з окремої ділянки (спеціальна)

Енциклопедія Українознавства – невичерпне джерело наукової інформації про матеріальне, культурне й політичне життя українського народу з незапам’ятних часів аж до 60-х років ХХ ст. Створена під егідою Наукового Товариства ім. Шевченка у Європі.

Енциклопедія української мови – літописи, історія, мовознавство, давня література, літературознавство, політологія (http://litopys.org.ua/ukrmova/um.htm). 


Енциклопедія української літератури – енциклопедія в широкому розумінні - збірка знань і довідок на різні теми; найбільша збірка знань з української літератури (http://www.ukrlib.com.ua/encycl/index.php).



Немає коментарів:

Дописати коментар