пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

Увага! Нові книги.

 Нещодавно фонд шкільної бібліотеки поповнився новими сучасними українськими виданнями. Пропоную для ознайомлення огляд із серії "Життя видатних дітей". Переглядайте, вибирайте і приходьте читати.



    Володимир Лис про Сократа, Данила Галицького, Фернандо Маґеллана, Ісаака Ньютона, Шарлотту, Емілі, Енн Бронте [Текст] : [для мол. та серед. шк. віку] / В. Лис ; літер. ред. Н. Поклад ; худож. С. Сова. - Київ : Грані-Т, 2008. - 136 с. : ілюстр. ; 20 см. - (Життя видатних дітей). 



Для дітей віком від 8 до 12 років: книга для розумників і майбутніх першовідкривачів, для майбутніх геніїв та їхніх батьків.

Сучасний письменник Володимир Лис познайомить тебе із п’ятьма непересічними особистостями, що стали відомими завдяки впевненості в собі й прагненню до перемоги.
Сократ – визначний філософ античної доби, чиє вчення започаткувало один із важливих напрямів розвитку філософії; Данило Галицький – перший український король,
якому вдалося об’єднати дві держави – Галичину й Волинь; Фернандо Маґеллан – європейський першовідкривач, який здійс­нив кругосвітню подорож; Ісаак Ньютон – фізик, що відкрив закон всесвітнього тяжіння; Емілія, Шарлота, Енн Бронте – сестри-письменниці, чиї твори увійшли до світової класики. 





    Оксана Лущевська про Христофора Колумба, Джона Ньюбері, Чарльза Дарвіна, Дніпрову Чайку, Перл Сайденстрікер Бак [Текст] : [літер.-худож. вид. : для мол. та серед. шк. віку] / О. В. Лущевська ; худож. І. Леві. - Київ : УкрНДІСВД, 2016. - 96 с. : іл. ; 20 см. - (Життя видатних дітей). 
Оксана Лущевська – молода українська письменниця, яка мешкає в США, – розповідає в цій книжці про дитинство напрочуд цікавих людей:

  • ·         іспанського мореплавця Христофора Колумба, який мав дивовижне руде волосся, а писати й читати, кажуть, навчився в уже зрілому віці, принагідно відкривши Америку;
  • ·         британського книговидавця й письменника Джона Ньюбері, який першим збагнув, чим дитяча книжка відрізняється від дорослої, і створив «Маленьку гарненьку кишенькову книжечку», з якої почалася світова дитяча література;
  • ·         англійського натураліста й мандрівника Чарльза Дарвіна, який понад усе на світі любив спостерігати за життям рослин і тварин, а тому й зумів розкрити чимало таємниць природи;
  • ·         української письменниці, педагога й правозахисниці Дніпрової Чайки, яка не лише закладала основи вітчизняної літератури для дітей, а й створила лібрето кількох чудових дитячих опер;
  • ·         американської письменниці, журналістки, перекладачки, громадської діячки Перл Бак, яка не лише першою у своїй країні була удостоєна Нобелівської премії з літератури, а й стала названою матір’ю для дев’яти дітей різних національностей.
Для кмітливих, допитливих і непосидючих юних читачів.






    Наталія Пуряєва про Омеляна Ковча, Івана Павла ІІ, Олександра Меня, Далай-ламу ХІV, Валерія Марченка [Текст] : [оповідання : для мол. та серед. шк. віку] / Н. В. Пуряєва ; худож. О. Сова. - Київ : Грані-Т, 2012. - 160 с. : ілюстр. ; 20 см. - (Життя видатних дітей). 


Книга Наталії Пуряєвої розповідає про національну, релігійну, людську толерантність, про вміння молитися, розуміти і прощати. Про те, що всі люди взаємопов’язані, навіть коли часово чи територіально віддалені один від одного.

Доля пов’яже і героїв цієї книжки міцними невидимими нитями. Далай-лама ХІV стане близьким другом Івана Павла ІІ, Голови Католицької Церкви, який все життя покладе на пошуки та зміцнення зв’язків між усіма релігіями світу, адже спільним для них є одне – Бог-Любов.
Цю саму ідею все життя проповідуватиме також православний російський священик Олександр Мень.
У далекому Казахстані, на засланні ув’язнений журналіст Валерій Марченко отримає листівку з портретом Івана Павла ІІ, а згодом його мама звернеться до Понтифіка з проханням заступитися за ув’язненого сина.
Іван Павло ІІ клопотатиметься перед радянським урядом про звільнення журналіста, проте йому відмовлять.
Греко-католицького священика Омеляна Ковча під час візиту в Україну Папа Римський Іван Павло ІІ проголосить блаженним священномучеником, і той поповнить сонм українських святих. Як і Далай-лама, блаженний Омелян Ковч в умовах жорстокого переслідування проситиме молитися за ворогів.



    Іван Андрусяк про Дмитра Туптала (святого Димитрія Ростовського), Григорія Квітку-Основ’яненка, Тараса Шевченка, Ніла Хасевича, Олексу Довбуша [Текст] : [для мол. та серед. шк. віку] / І. Андрусяк ; літер. ред. Р. Мельників ; худож. О. Московченко. - Київ : Грані-Т, 2008. - 96 с. : іл. ; 20 см. - (Життя видатних дітей). 


Дитинство завжди сповнене пригод і несподіванок. І все ж у кожного з нас у дитинстві рано чи пізно, але неодмінно трапляється така пригода, яка позначається на всьому подальшому житті. Вона може бути веселою чи сумною, феєричною чи глибоко внутрішньою, доброю чи й не дуже - але якщо в тебе, любий читачу, її досі не було, це означає лише те, що вона ще попереду! Письменник Іван Андрусяк оповідає саме про такі пригоди в житті славетних людей: Дмитра Туптала - великого українського поета й релігійного діяча, святого Православної церкви; Григорія Квітки-Основ'яненка - основоположника нової української прози; Тараса Шевченка - генія; Ніла Хасевича - мужнього художника, завдяки роботам якого світ дізнався про героїчну боротьбу Української Повстанської Армії; Олексу Довбуша - леґендарного опришка. Книжка для тих, хто прагне якомога повніше розкрити в собі власний талант.



    Олесь Ільченко про Леонардо да Вінчі, Карла Ліннея, Жюля Верна, Джона Рокфеллера, Лесю Українку, Вінстона Черчілля [Текст] : [для мол. та серед. шк. віку] / О. Ільченко ; літер. ред. Л. Кононович ; худож. М. Баликін. - Київ : Грані-Т, 2007. - 96 с. : ілюстр. ; 20 см. - (Життя видатних дітей). 

Книга для тих, хто мріє і прагне стати відомим.
Олесь Ільченко, відомий український письменник, знайомить читача з обдарованими дітьми, чиї дорослі досягнення викликають захоплення та повагу. Винахідник-художник, науковець, письменник-фантаст, багатій-благодійник, поетеса та Нобелівський лауреат – ці люди стали особистостями в історії завдяки наполегливості, сумлінності, умінню боротися та перемагати.








    Степан Процюк про Василя Стефаника, Карла-Ґюстава Юнґа, Володимира Винниченка, Архіпа Тесленка, Ніку Турбіну [Текст] : [для мол. та серед. шк. віку] / С. В. Процюк ; худож. Т. Ніколаєнко. - Київ : Грані-Т, 2008. - 96 с. : ілюстр. ; 20 см. - (Життя видатних дітей). 

Книжка для всіх, хто вчиться долати житейські перешкоди.
Відомий український письменник Степан Процюк із притаманними йому запалом і пристрастю оповідає про те, як «поміж курми і зорями» проминало дитинство неперевершеного новеліста Василя Стефаника; у яку бездонну криницю снів поринав щоночі майбутній психіатр і філософ Карл-Ґустав Юнґ; як хвацько вмів хлопчаком бешкетувати письменник і перший керівник Українського Уряду Володимир Винниченко; як переростав власну долю один із найсумовитіших митців початку XX століття Архип Тесленко; урешті, наскільки «недитячим» виявилося дитинство російської поетки НікиТурбіної.
Книжка для всіх, хто вчиться долати житейські перешкоди.

Немає коментарів:

Дописати коментар