четвер, 4 жовтня 2018 р.

"Камера! Мотор! Знімаємо! "

 Ти талановитий і креативний.
Ти вмієш знімати відео і готовий знімати відеоролики.
Ти любиш читати книжки і готовий про них розповідати.
Тоді тобі саме час проявити себе.
Стань популярним.
Досить блукати.
Приходь в бібліотеку.
Зніми відеофільм на своєму телефоні, або на мобільному пристрої на довільну тему.
Змонтуй і оброби (до 5 хвилин, MP4, HD, 16:9, до 2GB).
Надішли на електронну адресу шкільної бібліотеки або завантаж на флешку та принеси в шкільну бібліотеку.
Кращі фільми, будуть
відібрані для участі в грантовому проекті DIÁKFILMVERSENY.

Кожна дитина мріє створити фільм! Вигадати ідею, написати сценарій, відіграти сцени, репетирувати, перевтілюватися і імпровізувати, знімати і монтувати фільм. Працювати в команді, діяти спільно, розкривати свої здібності і таланти, дружити, радіти, діяти. 

бібліотека знову влаштувала полювання на таланти оголосивши конкурс відеороликів знятих мобільними пристроями на довільну тему. 
MOBILSZEM

DIÁKFILMVERSENY

„Ha van mobiltelefonod interneteléréssel, akkor a XXI. század egyik legfontosabb vívmányát tartod a kezedben. Arra ösztönözzük az embereket, hogy jobban átgondolják, mekkora lehetőség is rejlik a mobileszközökben, hiszen ez a technológia milliók életét változtathatja meg.”
(Sandra González, a Movilfestawards alapítója)
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Az Oktatási Hivatal EFOP 3.10.1-17 projektje hagyományteremtő szándékkal MOBILSZEM elnevezésű diákfilmversenyt hirdet Kárpát-medencei magyar tanítási nyelvű iskolák diákjai számára.
TÉMA
A filmversenyen részt vevő diákok mobileszközük (mobiltelefon, tablet) beépített kamerájának, továbbá webkamera, sport- vagy GoPro kamera segítségével bármilyen témában ábrázolhatják azt, ami vizuálisan megragadta, foglalkoztatja őket, vagy amit rögzítésre érdemesnek ítélnek.
A versenyre legfeljebb 5 perces filmeket várunk, műfaji kötöttség nélkül.
HATÁRIDŐ
A versenyfilmeket, a nevezési lapot a tanulói jogviszony igazolását 2018. november 23-án 23:59-ig kell feltölteni.
DÍJAZÁS
A versenyfilmeket általános iskolás és középiskolás kategóriában külön értékeli és díjazza a zsűri. A legjobb filmeket a díjkiosztó ünnepségen bemutatjuk, az alkotók oklevelet, jutalmat kapnak, és filmkészítő tehetségtáborban vehetnek részt.
A VERSENY CÉLJA:
A verseny kiírásával az általános iskolák felső tagozata és középiskolák filmezés iránt érdeklődő tanulóit, filmkészítő műhelyeik létrejöttét, illetve a már meglévők tehetséggondozását szeretnénk támogatni.
PÁLYÁZATI FELTÉTELEK
§  A versenyre egyének vagy legfeljebb 3 fős alkotócsoportok nevezhetnek.
§  Egy alkotó (vagy csoport) több versenyfilmmel is nevezhet.
§  A nevezés akkor érvényes, ha a pályázó, vagy az alkotócsoport valamennyi tagja rendelkezik tanulói jogviszonnyal, és a jelentkezési lap mellékleteként a tanulói jogviszony-igazolását kitöltve (az intézményvezető aláírásával és az iskola hivatalos bélyegzőjével ellátva), PDF-formátumban feltöltötte.
§  Nevezni csak a megadott határidőig, a szükséges dokumentumok feltöltésével lehet.
§  Nevezési díj nincs.
§  Az alkotók filmjük feltöltésével hozzájárulnak, hogy a MOBILSZEM diákfilmverseny szervezői a filmet nonprofit vetítésekre bocsássák, valamint a projekt honlapján nyilvánossá tegyék.

TARTALMI ÉS FORMAI KÖVETELMÉNYEK

§  A beküldött filmeknek tisztelniük kell az általános emberi értékeket. Nem sérthetik sem a személyiségi jogokat, sem a közerkölcsöt, nem tartalmazhatnak megbotránkoztató részleteket, nem kelthetnek ellenséges indulatokat.
§  Korhatáros (16 éven felülieknek való) témákat, megjelenítéseket és feldolgozási módokat nem fogadunk el. (A korhatár-besorolás tekintetében a Médiatanács részletes szempontrendszerét tekintjük irányadónak, amely ide kattintva olvasható.)
§  Felnőttek a diákok felkészítésében, képzésében és az alkotás feltételeinek megteremtésében („producerként”), illetve az alkotás folyamatának nyomon követésében, értékelő útmutatással segíthetnek.
§  A versenyre csak teljes egészében mobileszközzel felvett, saját készítésű filmmel lehet nevezni.
§  A filmhez felhasznált zeneszámok címét a szerző és az előadó nevével együtt meg kell jelölni.
§  Amennyiben a diákok nem saját maguk által készített anyagot is felhasználnak az elkészült produktumban, azt a szerzői jog követelményeinek megfelelően, forrásmegjelöléssel tegyék.
§  A versenyből kizárható az az alkotás, amely nem felel meg a szerzői jogi elvárásoknak.

A VERSENYFILM BEKÜLDÉSI FORMÁTUMA


MP4 A filmeket MP4-formátumban várjuk.; HD Bármilyen HD- (1920 x 1080, 1440 x 1080, 1280 x 720) vagy DV- (720 x 576) felbontású anyag elfogadható; A szabványos televíziós képkockasebesség használata feltétel; 16:9 A képarány kizárólag 16:9-es, fekvő tájolású lehet; 2GB Fájlméret: maximum 2 GB.

Немає коментарів:

Дописати коментар