понеділок, 24 вересня 2018 р.

День МИРУ!


Потрібен мир – тобі й мені

І всім на світі дітям!

Не тільки вранці навесні

 Нехай нам сонце світить.
Потрібен мир, трава в росі,
Усміхнений нащадок.
Потрібен мир усім-усім,
Отриманий у спадок. 



Двадцять п’ять років тому Генеральна Асамблея проголосила Міжнародний день миру як день загального припинення вогню і відмови від насильства який покликаний змусити людей не тільки задуматися про мир, але і зробити щось заради нього. ООН використовує святкування Дня миру, для залучення уваги до своєї різнобічної роботи в підтримку миру і для того, щоб спонукати окремих людей, групи та громади на всій планеті до осмислення проблем миру та обміну інформацією та практичним досвідом діяльності по його досягненню.
У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров. Тільки мирні переговори та вирішення наявних проблем шляхом діалогу і компромісних рішень можуть дати дійсно відчутні результати і користь для всього людства.
Всесвітньовідомим символом миру є також голубка з оливковою гілочкою в дзьобі. Вона несе звістку про чудові переміни у життя людства. Про чисте небо і тихі зорі сьогодні мріємо ми, українці. Ми просимо миру і злагоди для нашої держави і очікуємо якнайшвидшої появи небесної гості. 






Читачі шкільної бібліотеки з любовю і радістю виготовляли власними руками білосніжний символ МИРУ.
 В ході майстер-класу учасники ознайомились з оформленою книжковою виставкою "Моя МИРНА Україна" та отримали інформацію про започаткування Дня миру у світі, про те, як повинні поводити себе у такий напружений для країни  час справжні патріоти України. Спокій, відсутність пострілів, безхмарні дитячі сни і лише сльози радості і є найбільшим щастям. Це і є мир!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар