неділю, 15 жовтня 2017 р.

Тату та пірсинг – за чи проти?

 Молодість. Найпрекрасніша пора нашого життя. В цей час юнаки та дівчата намагаються пізнати щось «новеньке», здивувати друзів, однокласників виділитися на тлі своїх друзів, подруг, довести свою неповторність,  підкреслити своє «Я».  У наш час існує багато різновидів, і способів (як багатьом здається) покращити позицію своєї особистості. Одним із них є
татуювання.

    На жаль молоді  люди не замислюються про негативні наслідки, до яких може привести недбале ставлення до власного здоров’я. Багато людей, які зробили татуювання, згодом починають жаліти про свій вчинок. Можливо людина просто «переросла» своє татуювання. Може бути, що власники деяких великих компаній не приймають на роботу людей, які мають татуювання, навіть якщо вони мають хороші професійні якості.  І найголовніше – це захворювання, які передаються через кров, і які можна дістати під час нанесення татуювання. Людині, яка вирішить позбутися свого татуювання, доведеться шліфувати шкіру, різати її лазером. Такі маніпуляції безслідно не проходять. На шкірі після видалення малюнка залишаються рубці. Саме для обговорення проблемної теми, в рамках Місячника шкільних бібліотек  «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя» завідуюча шкільною бібліотекою спільно з вчителем  "Основи здоровя" та з організували та провели для учнів 8 класу нетрадиційний урок здоров'я у формі диспуту "Тату і пірсинг – за чи проти?". На початку учні отримали вичерпну інформацію про наслідки тату та пірсінгу, демонструвалися презентація на тему: "Татуювання і пірсинг" та документальний фільм "Вбивча краса". 

Учасники обговорювали вплив тату на здоров’я. Чому декому подобаються татуювання? Як тату вплине на твою репутацію? Чи тобі завжди подобатимуться твої тату? Яку користь принесе це? 
Навіщо і чи варто робити татуювання?  Таким запитанням – роздумом  завершився захід в шкільній бібліотеці...  І сподіваємося, що проінформована молодь зробить розумні висновки.
  

Як альтернатива продемонстровано майстер-клас безпечного натільного живопису використовуючи натуральну хну
Зробивши собі тимчасове татуювання ви зможете трохи "побути" зі своєю мрією. Від звичайних татуювань вони відрізняються насамперед технікою виконання. Малюнок може зберігатися від декількох днів до року.
Тимчасові татуювання можна умовно поділити на  два види – хною і біотатуювання.
Хну вже кілька століть використовують для нанесення малюнків на тіло і для фарбування волосся. Татуювання хною тримається не більше одного місяця.
Біотату – це візерунки блискітками або фарбами, яке тримається на шкірі за допомогою спеціального нешкідливого клею. Такі татуювання швидко обсипаються або стираються.
Ще існує такий варіант тимчасового татуювання, як перебивні малюнки. Такі малюнки багатьом знайомі ще з дитинства – перевів малюнок з картинки на шкіру і милуйся. Правда, милуватися таким "татуюванням" доводилося не більше доби. Потім малюнок починає злазити шматками, залишаючи після себе нагадування у вигляді барвистих цяток, прилиплих до шкіри.
Деякі тимчасові татуювання наносяться на шкіру за допомогою різних маркерів (РИС.8). Вони тримаються всього кілька днів. Їх наносять без допомоги голок, тому ризик розвитку інфекції набагато скорочується, але залишається небезпека алергійних реакцій. Змити таке тату можна спеціальною рідиною.
На багато краще за якістю картинка, виконана в техніці аерографії. За допомогою трафаретів на тіло наноситься спеціальна фарба. Вона не токсична і практично не шкідлива. Аерографічний малюнок не вбирається в шкіру, тому і тримається, на жаль, дуже не довго – від двох до шести днів. Зате виглядає зовсім як справжня татушка і ідеально підходить для прикраси тіла на невеликий термін.

Немає коментарів:

Дописати коментар