пʼятницю, 15 січня 2021 р.

Правління князів: походи й реформи.

Правління князів: походи й реформи. Посібник серії "Шкільна бібліотека" для 7 класу закладів загальної середньої освіти.
• Автор: І.Д.Васильків, І.Л.Паршин, О.Я.Басюк, М.І.Костікова, В.В.Островський
• Видавництво: "Астон"
• Рік видання: 2020
• Сторінок: 160
Мандрівка в минуле
            Книжка, яку ти тримаєш у руках, присвячена актуальній темі — військовим звитягам та реформам князів Русі-України. Запрошуємо тебе до захопливої мандрівки в минуле. Середньовіччя зараз популярне. В багатьох передових країнах створюють фільми й серіали, які посідають найвищі сходинки рейтингів, пишуть твори, що стають бестселерами, ставлять костюмовані постановки, проводять масові бої-реконструкції... Отож Середньовіччя манить.
              У твоїх руках — унікальна книжка. Вона відкриє тобі привабливий середньовічний русько-український світ. Війни, протиборства за владу, зміни релігій, розвиток міст, спорудження храмів та відкриття шкіл... Про все це дізнаєшся саме тут. Тож поквапся, адже руські князі вже готові ділитися таємницями, розповідати, як жили і за які цінності вмирали. Авторський колектив розглянув ці складні проблеми на підставі сучасної історіографії, залишивши в минулому кліше та міфи.
               У матеріалах рубрики «Вір, але перевір» учена сова запропонує дискусійну новітню інформацію, різні погляди на відомі події, укаже, де шукати відповіді на запитання, що виникатимуть. Досліджуй правдивість тверджень за допомогою доступних тобі джерел. Адже в рубриці «Мовою джерел» ти знайдеш цитати з давніх літописів і хронік, які додатково висвітлюватимуть тло тієї доби. Різнорівневі завдання, що розміщені на блакитному тлі поміж піктограмами книжки та комп’ютера чи обабіч ілюстрацій, розвиватимуть у тебе вміння й навички, які згодяться в майбутньому.
                Ти матимеш змогу працювати з текстами різних стилів: науково-публіцистичного, довідкового, художнього, а також із літописними. Не лінуйся їх зіставляти і порівнювати, вибираючи такі трактування, які для тебе зрозумілі та корисні. Звертай увагу на історичні факти і явища, що ховаються за словами оповідей.
                 Мініатюри із середньовічних русько-українських та зарубіжних літописів, картини, скульптури відомих вітчизняних митців, зображення монет привернуть твою увагу до історично-мистецької спадщини Русі й здобутків сучасної України.
                Нехай твоя мандрівка в часі буде приємною й корисною!

Немає коментарів:

Дописати коментар