пʼятницю, 15 січня 2021 р.

Основи споживчих знань. Обираємо культуру здорового споживання.

Основи споживчих знань. Обираємо культуру здорового споживання. Посібник серії "Шкільна бібліотека" для 7 класу закладів загальної середньої освіти.
• Автор: Л.Я.Криховець-Хом'як
• Видавництво: "Астон"
• Рік видання: 2020
• Сторінок: 144
Ти знаєш, що ти — людина?
Ти знаєш про це чи ні?

Відомі рядки вірша Василя Симоненка спрямовані до кожного з минулого у прийдешнє. І до вас, семикласники, теж. Адже від вашого вибору, ваших дій залежить якість життя.

Головною рисою сучасної цивілізації є масове споживацтво, яке має згубні наслідки для здоров’я людини та збереження природи. Щоб зменшити ці небезпечні процеси, ми створили посібник «Основи споживчих знань. Обираємо культуру здорового споживання». У ньому ви ознайомитеся із цікавими фактами про виникнення споживчих рухів, про вичерпність доступних на сьогодні ресурсів; зумієте зобразити портрет сучасного споживача; пізнаєте, які існують джерела необхідної для споживача інформації; дізнаєтеся про «шкідливу» чистоту, про критерії вибору харчових продуктів; приєднаєтеся до культури zero waste; осилите правовий портфель споживача тощо.

У рубриках «Мініпрактикум», «Батл розумників», «Експрес-лабораторія», «Банк ідей» та «Кулінарний конструктор» розміщено ряд ситуаційних та практичних завдань, вправляння в яких розвиватимуть у вас екологічну свідомість, спонукають відмовлятися від культури споживацтва, формуватимуть уміння обирати корисні товари для себе і довкілля та якісні продукти для приготування страв і напоїв, які лежать в основі раціонального харчування та здорового способу життя. Страви і напої, рецепти яких запропоновані вам у рубриці «Кулінарний конструктор», прості у приготуванні й популярні серед молоді. Тож, за бажанням, приготуйте їх удома, почастуйте ними рідних і близьких.

Реальність починається з вас! Ми допоможемо вам сформувати екологічну свідомість, щоб ви зуміли стати споживачем, який сформує оптимальні взаємовідносини людини з довкіллям.

Немає коментарів:

Дописати коментар