пʼятницю, 15 січня 2021 р.

Сучасна художня література

Сучасна художня література. Посібник серії "Шкільна бібліотека" для 7 класу закладів загальної середньої освіти.
• Автор: О.М.Івасюк
• Видавництво: "Букрек"
• Рік видання: 2020
• Сторінок: 208
Милий читачу!
       Пропонована хрестоматія із сучасної літератури містить твори, які неодмінно зацікавлять тебе. Тут тексти авторів української, зарубіжної та літератури національних спільнот із твого списку позакласного читання, незалежно від місця планети, де їх було створено: література не має кордонів. Так само невід’ємною від світової літератури є й сучасна поезія, зокрема українська. Ці твори тут не просто так: вони допоможуть тобі сформувати життєві принципи, обрати власний шлях, вчитися приймати правильні рішення та дотримуватися слова.
        Чи знаєш ти, які хобі має автор чи авторка твоєї улюбленої книги? Де і коли йому чи їй подобається писати або з чого почалася його чи її кар’єра? У посібнику ти можеш дізнатися це не лише з коротких дотепних розповідей про письменників, а й перейти за посиланням і погортати їхні стрічки в соцмережах. Письменники та письменниці хочуть особисто познайомитися зі своїми читачами й читачками. Цей посібник — гарна нагода: за QR-кодами ти знайдеш посилання на відео, у якому автор/авторка більше розповість про себе та твір. Такі засоби подачі інформації роблять посібник оригінальним, інтерактивним та є функціонально доцільними в цьому виданні. Дехто з письменників має багато творів, які тобі будуть цікавими: їх знайдеш у рубриці «Продовжуй читати».
          Після знайомства з авторами можеш сміливо братися за прочитання уривка твору. Провідниками літературним світом стануть герої посібника — бабуся Наталя з онуком Ярославом. Вони, як і ти, прочитали багато книг та обговорили чимало сюжетів. Для цього використовували кожну хвильку: їдучи в авто на баскетбол чи карате, готуючи їжу, чи коли поверталися з хору. Усередині тексту знайдеш виокремлену цитату — вона заохотить тебе до роздумів впродовж читання.
           Поринь у контекст кожного твору, вивчи факти, пов’язані з ним. Блок «Запитання, роздуми та дискусії» містить теми для обговорення, які відповідають фрагментам творів. Під час розмірковувань над їхнім змістом ти дізнаєшся чимало родинних історій, поринеш у пошуки того, хто ми є насправді, знайдеш друзів і навіть скарби.
           Не читай текст як просто нову інформацію. Аналізуй його, шукай зв’язки між творами різних письменників та зіставляй його з подіями свого життя.
          Хрестоматія мотивуватиме тебе читати ще більше, пізнавати різноманіття літератур.

Немає коментарів:

Дописати коментар