понеділок, 18 січня 2021 р.

Перший український король.

Перший український король. Посібник серії "Шкільна бібліотека" для 7 класу закладів загальної середньої освіти.
• Автор: І.Д.Васильків, І.Л.Паршин, В.В.Островський 
• Видавництво: "Астон"
• Рік видання: 2020
• Сторінок: 160
Мандрівка до королівства Русі-України
        У твоїх руках — унікальна книжка. Вона відкриває захопливий і таємничий світ Середньовіччя. Королівство Руське — держава, яка існувала понад сто років, відома та потужна. Ти дізнаєшся, де перебував і що робив княжич Данило, коли був твоїм ровесником, разом із ним зростатимеш і міцнітимеш, долатимеш незгоди, збиратимеш воєдино землі. Війни, боротьба за владу, оборона від ворогів, розбудова міст, спорудження храмів, тонкощі міжнародних відносин і деталі особистого життя... І, звичайно, отримання королівського титулу й вінця. Про все дізнаєшся саме тут.
          Кожен параграф — окрема оповідь, що водночас пов'язана з іншими спільним сюжетом. Пропонуємо огляд лише найважливіших «пригод» і адаптованих до твого віку текстів науковців-істориків. Авторський колектив розглянув ці складні питання на підставі сучасних досліджень, нового бачення, базованого на джерелах, залишивши в минулому застарілі підходи й міфи.
          Докладний розгляд фактів, багато захопливих епізодів пропонуємо в рубриці «Цікаво знати!». Тобі мають сподобатися корисні, посильні, але воднораз доступні для виконання та незатратні завдання і запитання рубрики «Міркуй і дій!». А в рубриці «Дослівно» знайдеш цитати з писемних пам'яток, що додатково висвітлюють справжнє тло тодішнього складного, але по-своєму привабливого періоду.
         Хай твоя мандрівка в часі буде пізнавальною!

Немає коментарів:

Дописати коментар