понеділок, 18 січня 2021 р.

Емоції

Валерія Кисельова-Саврасова. 
Емоції / Кисельова-Саврасова В. — К. : ДивоГра, 2020. — 32 с. : іл. — (Серія «Дитина і соціум»).

Книга «Емоції» – це перше видання серії “Дитина і соціум”, призначена для розвитку емоційного інтелекту у дітей з РАС.
Схвалено МОН України для використання у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами (протокол №6 від 13.11.2020 р.)
«Дитина і соціум» – це серія видань, соціальних історій для розвитку навичок комунікації. Книжки серії показують дітям різні життєві ситуації з прикладами бажаної та небажаної поведінки, допомагають краще зрозуміти себе та оточуючих, орієнтуватися в сучасному житті.
Книга “Емоції” має 10 розворотів із ситуаціями, які відповідають певному емоційному стану, а також вправи на закріплення знань. На кожному розвороті малюнки з історіями, де герої книжки — хлопчик і дівчинка — переживають різні емоції. Читаючи книгу, дитина вчиться реагувати на різні ситуації, усвідомлює, як ми власними вчинками впливаємо на людей, як прийнятно і неприйнятно поводитися у суспільстві. Заняття за таким виданням розвивають мовлення та навички взаємодії, сприяють розвитку саморегуляції, кращому розумінню соціальних правил, розширюють уявлення про різноманітність емоцій.
Якщо дитина ще не використовує усне мовлення або у неї маленький запас слів, вивчення емоційних станів допоможе розширити її пасивний словниковий запас, що допоможе краще малюкові розуміти навколишній світ.
Книга отримана з обмінного фонду ДЕРЖАВНОЇ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНОЇ БІБЛІОТЕКИ УКРАЇНИ ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО


Немає коментарів:

Дописати коментар