вівторок, 24 квітня 2018 р.

ПЕРШЕ МІСЦЕ на Всеукраїнському фестивалі буктрейлерів і промороликів «Book fashion» Київ

Учні 6 А класу Виноградівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 ім Жігмонда Перені здобули перемогу і отримали ПЕРШЕ МІСЦЕ на Всеукраїнському фестивалі буктрейлерів і промороликів «Book fashion» 

Конкурс організовує четвертий рік поспіль Київський університет імені Бориса Грінченка. Юні школярі змагалися з студентами та учнями зі всієї України. "Члени журі, яке складалося з дирекції Інституту журналістики, викладачів кафедри видавничої справи та студентів-організаторів фестивалю, які навчаються за спеціальністю «Журналістика» освітньої програми «Видавнича справа та редагування», зауважили, що вибір переможців було дуже складно зробити, бо буктрейлери надзвичайно креативні, оригінальні, новаторські, а їхні творці – люди, які люблять книги. Водночас, члени журі запевнили, що перемогу отримали кращі з кращих, а їх роботи гідні показу на найавторитетніших кінозаходах світу!" 
Серед 150 робіт, які взяли участь в конкурсі, наш буктрейлер "Очі наче тракторні фари" виявився найкращим в номінації "Трейлер до дитячої книги".
Буктрейлер створено учнями які навчаються в школі з угорською мовою навчання з метою привернення уваги до української книги дітей-угорців, спонукати до читання українською мовою, викликати захоплення та розсмішити. Сюжет передає емоції, асоціації до подій в книзі, але не відкриває всієї таємниці твору. Привідкрити завісу подій твору допомогли уривки з короткометражної дитячої комедії Самарія Зелікіна «Тореадори з Васюківки».
Спільна ідея надихнула однокласників прочитати книгу та створити крутий буктрейлер своїми силами. Юні таланти надхненні визнанням вже планують створювати нові відеорепортажі з бібліотеки.

Творчий колектив:
Режисер- постановник: Мокар Ноемі
Відеомонтаж: Хромей Вікторія
Диктори: Бігорі Ніколетта, Хромей Вікторія
Оператори: Рацз Рената, Палош Віктор
Помічники оператора: Розгоні Адам, Ракоші Клеопатра, Гомічко Іштван, Бочкай Ніколета, Молнар Арон
Помічники режисера: Палош Олександр,
Сценарист: Чейпеш Кріштоф
Стилісти: Чік Доріна, Францз Ганріетта
Спеціальний репортер: Мокар Ноемі
У фільмі використані кадри з короткометражної дитячої комедії Самарія Зелікіна однойменного твору Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки».
Саундтрек: Ванесса Мэй – Кармен - Марш тореадоров (Бизе)

Прослухати книгу он-лайн ви можете перейшовши за посиланням

Немає коментарів:

Дописати коментар