неділю, 29 квітня 2018 р.

Той квітень не забудемо ніколи

26 квітня з нагоди 32-річниці аварії на Чорнобильській АЕС в Центральній районній бібліотеці  для учнів 8 класу Виноградівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 імені Жігмонда Переніс проведено годину пам’яті «Той квітень не забудемо ніколи…»

Ведучі – бібліотекарі відділу обслуговування Криванич Ірина та Бідзіля Оксана  у прозі та віршах розповіли про страшні події ночі 26 квітня 1986 року.
 Із хвилюючим виступом про участь у ліквідації аварії перед учасниками заходу виступив  місцевий ветеран, учасник бойових дій в Афганістані, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС, капітан у відставці Данилевич Володимир Григорович.
Пам'ять тих, хто віддав своє життя захищаючи нашу голубу планету від страшного атомного лиха було вшановано хвилиною мовчання.
Учасники заходу мали змогу переглянути відео-презентацію про пожежників, які першими вийшли на лінію вогню і отримали смертельну дозу радіації, презентацію зруйнованого Чорнобиля під пісню «Чорнобильські хати», слухали пісні у запису Наталії Май «Чорнобиль» та М. Кондратюк «На Чорнобиль журавлі летіли», а також  познайомитися з літературою, представленою на книжковій виставці «Чорна свіча Чорнобиль», де поряд із документальними виданнями почесне місце зайняли  художні твори С. Алексієвич, Л.Костенко, Є. Гуцало, І Драча.

Немає коментарів:

Дописати коментар