вівторок, 12 грудня 2023 р.

Грайлик. Дитячий ігровий фольклор

Читачі шкільної бібліотеки завдяки підтримки Благодійного фонду «МХП-Громада» отримали унікальну можливість знайомитися з українським фольклором через подаровану книгу "Грайлик" Марії Пилипчик. Для учнів  важливо знайомство  з фольклорною й національною спадщиною, зберігання традицій і духовності, утвердження культурної ідентичності. «Грайлик» допоможе педагогам виховувати дітей в дусі українських традицій й змалку формувати національну свідомість.
Те, які ігрові фольклорні скарби зібрала композиторка та етнографиня Марія Пилипчик для своєї книги «Грайлик» - вражає!
160 дитячих народних ігор та пісень з майже всіх етнічних земель України з описом та коментарями, 56 скоромовок, 15 загадок, дитячий вертеп, понад 100 народних пісень-ігор, веснянки, колядки, загадки та скоромовки - і все це в одній книзі!
Авторка Марія Пилипчак, композиторка, етнографка, керівниця дитячого фольклорного ансамблю «Цвітень», збирала експедиційні записи в різних регіонах України протягом 40 років, починаючи з 1980-х років – вони й стали основою книги.
"З надбань нашої пісенної творчості потрібно брати найкраще, що буде допомагати будувати етичні та естетичні смаки дітей. „Грайлик“ є саме таким матеріалом”, — коментує директорка БФ “МХП-Громаді” Тетяна Волочай.

Немає коментарів:

Дописати коментар