вівторок, 14 березня 2023 р.

День волонтера. День Добровольців

Сьогодні, 14 березня, в Україні вшановують Добровольців — людей, які знайшли в собі сили відкласти своє звичне життя і стати на захист країни, «свого світу».
Це відчуття «свого світу» дуже цінне, оскільки допомагає людині знайти опору, визначеність та усвідомлення самого себе.
(Якщо вам колись доводилося спілкуватись з іноземцями про війну, а особливо про її початок, то ви могли помітити певні труднощі перекладу. Оскільки для нас добровольці і волонтери — це різні групи людей, з різними напрямками діяльності, а в англійській мові є лише одне слово volunteer)
Світ стає «своїм» тоді, коли ви докладаєте зусиль до його розбудови. Хоча не всі можуть будувати будинки, саджати сади чи розвивати бізнес, проте є й інші способи зробити світ своїм. І один з найбільш дієвих — волонтерство.
Робити свій внесок у спільну справу — це творити свій світ, знаходити своїх людей і власну індентичність. Адже, ми — це те, що ми робимо разом з іншими.
З огляду на це, зовсім не дивно, що чимало тих, хто волонтерили у 2014 році, у 2022 — взяли до рук зброю, а до волонтерства долучились ширші кола.
Тож сьогодні, у день українського добровольця, ми хочемо поділитись матеріалами до розмови про волонтерство (оскільки до офіційного дня волонтера — 5 грудня — ще задовго чекати) :)
Люди, які відкрили для себе цінність волонтерства, зможуть поділитись цим досвідом з підлітками, і підсвітити які переживання дає спільна дія задля спільної мети.
матеріалами #MemoryCraft: складанкою байрактара від Насті Горнічар і текстом від Валентини Мержиєвської.






Немає коментарів:

Дописати коментар