середа, 25 жовтня 2023 р.

Зустріч з поетесою Наталією Сідлар-Дубова

 
Розкажу тобі все сама..
Залікую душевні всі рани!..
Я б хотіла, щоб ця війна
Була світом для всіх нас незнаним!
15.10.2023
Наталія Сідларь-Дубова

В рамках місячника шкільних бібліотек, 25 жовтня, учні 9 класів отримали унікальну можливість спілкування з поетесою, авторкою малої прози, есеїсткою, волонтеркою, нашою землячкою Наталією Сідларь-Дубова, яка  вже 18 років проживає в м. Харків.


В ході зустрічі учні знайомилися з творчістю землячки, слухали читання авторки віршів та прозових творів. Розмовляли про важливість волонтерської підтримки для наших воїнів та про події які відбувалися на окупованій Харківщині.

Ремарка.


Наталія Сідлар-Дубова народилася 4 квітня 1976-го року у Виноградові. Має глибокі коріння по маминій лінії в селі Осій, що на Іршавщині, далека родичка Івана Петровція і Федора Потушняка.
Повну середню освіту здобула в рідному місті в ЗОШ №4. З дитинства горіла цікавістю    до книжок.
Закінчила Ужгородський коледж культури (1993–1996 рр.) по спеціальності бібліотечна справа. Потім майже десять років працювала у Виноградівській районній бібліотеці у відділі краєзнавчої літератури. У  2005 році виїхала з родиною до Харкова, де проживає по сьогоднішній день.


Перші твори письменниці були опубліковані у газетах «Молодь Закарпаття» та «Новини Виноградівщини» (1996–2000 рр.), у збірнику поетичної патріотики «За Україну» (2021 р.) та збірнику «Під спів солов’я у ніч горобину» (2021 р.).
У 2021 році побачила світ перша книга авторки «Шляхами Не Забутих Почуттів», до якої увійшли поетичні та прозові твори.
Твори  п. Наталіїї увійшли до альманаху Днешньої підкарпатської русиньской літератури за 2022 рік, а також до  журналу Отцюзнина (№1 2023 рік)

Післямова: 

Немає коментарів:

Дописати коментар