четвер, 31 січня 2019 р.

В єднанні сила і міць держави

В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. День Соборності – ценагадування про те,що сила нашоїдержави – в єдностіукраїнських земель.
З нагоди Дня Соборності та 100-ї річниці Акту злуки з метою відродження паростків духовності, пробудження у своїх користувачів зацікавленості до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу, виховання поваги та любові до рідного краю, його історичного минулого і сучасності
напередодні Дня Соборності до центральної районної бібліотеки завітали учні 9 та 7 класів Виноградівської ЗОШ І-ІІІст №3 ім. Ж. Перені на історичну годину «В єднанні сила і міць держави»
Ведучі заходу Крістіна Буря та Оксана Бідзіля розповіли присутнім про історичні події тих років, зазначили, що ΙV-ий Універсал Центральної Ради – це одна з вершин державотворчої її діяльності, яка протягом короткого часу привела Україну до повної самостійності.
Під час перегляду документального відео «Подія, що пережила час» учасники заходу пізнали історію виникнення свята Соборності України, що того дня здійснилася мрія, яку віками втілювали наші пращури – об’єдналися Київ і Львів, Схід і Захід України.
Школярі із зацікавленістю слухали історію виникнення свята, жваво розмірковували про поняття соборності України, познайомилися з книжковою виставкою «Моя суверенна Україна», на якій представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до соборності.
Представлений до уваги відвідувачів захід допоміг не лише краще пізнати історію нашої держави, а й сприяв піднесенню їх національної свідомості. По завершенню заходу учні мали можливість ознайомитися з книжково-ілюстративною виставкою « Моя суверенна Україна ».

Немає коментарів:

Дописати коментар