четвер, 11 жовтня 2018 р.

Як народжується мультфільм?

 «Немає абстрактного учня. Мистецтво й майстерність навчання і виховання полягає в тому, щоб розкривати сили й можливості кожної дитини, дати їй радість успіху в розумовій праці...»
«Сто порад учителю» В.Сухомлинський
Для дитини віра в дива – це, перш за все, віра у себе. Для того й дано кожному дитинство, щоб вірити у дива, мріяти про чарівні світи, де життя сповнене невтомних пригод, небезпек, випробувань. Коли хочеться трохи магії, найкращими помічниками стають книжки та мультфільми. Щоб подвоїти ефект, потрібно спочатку прочитати книжку, а потім переглянути екранізацію. В рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини»  учні 10 класу, які досі вірять у дива, поринули в  чарівний світ створення
мультфільму. В ході майстер-класу  зав.бібліотекою розповідала про те як народжуються мультфільми, як придумати історію і створити анімаційного персонажа, показувала як працювати в програмі Movie Maker, щоб створити анімацію з фото.
 Зацікавлені творчим процесом вони запалили вогник захоплення працею, який пробудив допитливість, інтерес у тих, хто переступив поріг бібліотеки. 
«У кожної дитини, – писав Василь Олександрович, – дрімають задатки якихось здібностей …щоб їх запалити, потрібна іскра. Такою іскрою є натхнення, захоплення майстерністю старшого товариша або ровесника». За прикладом старшокласників  учні 5А класу не залишилися осторонь творчого процесу і також намагалися створити мультфільм.  Адже творчість є великою потребою людини, саме вона дає насолоду й радість життя.  






Немає коментарів:

Дописати коментар